Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Turf08 sommargrillar

Kastellborgen 1Vad betyder sommar, sol och lata semesterdagar för en turfare? Vad har grillkol, salut, och Sveriges örlogsflagga med Turf08 att göra? Jo, Stockholmsföreningens årliga sommargrillning!

Längst ut på Kastellholmen på en bergsknalle som bjuder på utsikt mot Gröna Lund och mot hamninloppet längs Stadsgården ligger zonen som nu i veckan stod värd för Turf08’as årliga sommargrill. Ett fantastiskt ställe i centrala Stockholm som läget till trots bjuder på känslan av att vara på landsbygden. En grillplats som blev oerhört uppskattad. Kanske har den årliga sommargrillningen nu en unik Grillzon där det grillas också kommande somrar?

Det var många sommarglada Stockholmsturfare som slöt upp i Grillzonen som i själva verket heter KastellBerg. Stället var populärt också för andra den här måndagskvällen. Förutom grillsugna turfare så skockades förälskade par med ögon bara för varandra och massor av kids med förhoppning om att få en glimt av Marcus & Martinus. De norska tvillingidolerna uppträdde den här kvällen på Gröna Lund. Kidsen hade valt en bra plats. Konsert på andra sidan fjärden var högljudd och underhöll många fler än den betalande publiken.

Det var förstås LBz som fastlagt hemvisten för Grillzonen. Förutom att KastellBerg uppfyller krav på havsnära, utsikt och sittmöjligheter så har föreningens ordförande en personlig turfrelation till zonen. De turfare som någon gång deltagit i en Turf08-aktivitet har nog alla hört hans devis: ”Nåde den som kör rundan på Skeppsholmen och skippar zonen på Kastellholmen”. Det var också LBz som lastade grillar, grillkol och andra nödvändigheter i fullproppade kassar som han lät dingla på cykelstyret. Vår ordförande la sannerligen en god grund till den mycket trevliga grillknytis som det blev.

Som kronan på verket har KastellBerg en gammal borg, det vackra Kastellet. Med bud om fred hissar borgen allt sedan 1600-talet den tretungade örlogsflaggan. När det begav sig hälsades passerande fartyg med salut. Den här grillkvällen sköt Turf08 salut. Som en hedersbetygelse för det ljuvliga turflivet fyrade Entertainer av  en turf-ionell salutomgång om 4 skott med en apelsinbazooka. Kidsen på berget var mäkta imponerade och avfyrade många varierande synonymer för ”wow vad häftigt!”. Samtidigt tittade den turfande polisen AnnSch åt andra hållet, kanske hade föreningen glömt begära tillstånd för både salut och apelsinkanon?

Även om svartbrända korvar stal uppmärksamhet så var det turfsamtalen som stod i centrum denna ljumma sommarkväll. Bullmannen och majsanförfan dryftade en lustfylld turfsväng i Stocksund. Rickshaw och Nissenasse tjattrade om det var bästa att cykla över bron eller att ta båten till Skeppsholmenrundan. Och är det höger- eller vänstervarv som är snabbast? Kvällens rafflande block fixade Lilltanten och Hjulpynt på hemvägen, en vid grillen noggrant planerad ”tantblock”. Tillslut var det Pancosmic som lyckades med LBz upprop om att ta öarnas alla 7 zoner. Synbarligen var det en vinnande taktik att slumra till och gå hem senare än alla andra.

Väl hemma igen var det nog fotboll som gällde för det stora flertalet. Innan kvällen var slut hade Island slagit ut England i Fotbolls-EM. Islänningarna skrev fotbollshistoria, en helt annan historia än en turfgrillkväll i Stockholm och om det skrivs det spaltkilometer i andra sportblaskor.

Turfa lugnt i sommarvärmen
Kajsa Anka, för Turf24

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Me like Kajsa Ankas reportage. Hon verkar ha öron och ögon överallt. Önskar henne en fin turfsommar också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *