Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

svisse_vattenzoner

Tog 4 vattenzoner – samma dag

In i dimman. Turfaren Svisse är ingen badkruka. På samma dag tog han inte mindre än fyra olika vattenzoner.

Här är Svisses egen berättelse:

Det hela började med att jag insåg att jag bara hade ca 280 zoner kvar att ta av dom 1035 som finns i Örebro län och för att ta alla zoner så måste jag ju ta dom 10 vattenzonerna som finns också.

Jag hade bara tagit en vattenzon och det med en tupperware burk i ena handen och en flickvännen Camilla (5komma5) som skrek på stranden åt vilket håll jag skulle simma.

Jag ville göra det enklare för mig så jag köpte en vattentät burk som är genomskinlig och tänkte sätta fast den på en sån där simplatta man hade när man var liten, sökte igenom varenda sportaffär.

Men det ända dom hade var någon strömlinjeformad med handtag för 300 spänn. Inte vad jag hade tänkt mig, sprang in på Toy R Us där dom hade simplattor. Det fanns att välja på motiv från filmen Frost, My little pony och Blixten McQueen.

Valet föll på den sist nämnda. Köpte även ett par simfötter.

Det var söndagen den 26 juni, regnet hängde i luften, men jag var så sugen på att test min utrustning och ta en vattenzon. Valet föll på zonen Lången, det var inte en människa där så långt ögat kunde nå. Kanske inte så konstigt för nu hade det börjat att småregna.

C satte sig på en bänk under sitt paraply, när jag är på väg ner i vattnet skriker C uppmuntrande ”det är bara att kast sig i”. ”Ta zonen själv då för helvete” är min första tanke men jag ändrar mig snabbt, den här zonen ska jag ta!

Sagt och gjort, nu hade jag fått blodad tand. Nästa zon att tas skulle bli zonen KlarGrönZon som ligger i Lanna badgruva.

När vi kommer dit sitter fyra män och grillar medan jag gör mig mentalt beredd så kommer en av männen fram och bjuder oss på var sitt litet grillspett. Vilket resulterar i att den tjocka farbrorn, det vill säga jag, simmar för glatta livet medan C sitter och mumsar grillspett. RÄTTVISA, eller hur?

Zon nr 3 blir zonen Ånnabad som ligger i Ånnaboda som är ett naturreservat, jag vet av erfarenhet att den sjön är kall som faan och att zonen ligger långt ut. Väl där så ligger det som en dimma över sjön, jag säger till C att det inte känns helt okej att simma ut om hon inte kan se mig. Jag får till svar ”om du nu får kramp och drunknar så är det ju inte så mycket jag kan göra åt det!” Måste ha varit ett av dom bästa pep-talken någonsin, men va faan – bara jag hinner ta zonen innan jag sjunker.

Vid strandkanten står det tre små barn med sina föräldrar. Inte ens barnen badar (jävla fegisar). Jag går ut på bryggan och tar mig i vattnet. Det känns inte så himla kallt, men underhudsfettet kommer väl till nytta för en gång skull.

Jag simmar och simmar och simmar. Det känns som att jag aldrig kommer fram, men rätt som det är så är jag framme. När jag vänder mig om så har dimman börjat skingrat sig och jag ser att det är en bra bit till bryggan. Bara att plaska på.

När jag kommer upp på bryggan och passerar familjen så säger ett av barnen ”pappa, pappa, där är den där farbrorn som simmade så långt”. Kul att någon mer har sett och förstått min bedrift. Jag berättar detta för C och hon börjar skratta.

Det visar sig att när jag hade simmat iväg och ungen inte såg mig längre så hade han sagt ”pappa, pappa, jag tror farbrorn drunknade…” (Jag får lust att kasta i ungen i vattnet men avstår).

Varför sluta nu? Zon nr 4 blir zonen Vattenprovet ligger inte så långt från Kumla där vi bor men den sjön är ingen allmän badplats utan en fiskesjö och den känns inte så fräsch men folk badar där ändå.

När jag står vi strandkanten frågar C om jag verkligen ska ta zonen, några meter ut ligger det som en hinna på ytan. Jag tvekar någon sekund och svarar ”jag måste”.

C säger åt mig ”få inte en kallsup nu”. Jag lovar att knipa igen alla hål jag har. Kastar mig i och simmar så fort jag kan, tar zonen. Simmar tillbaka. Väl uppe ur vattnet är jag glad att jag inte fått eksem eller att huden trillat av.

”Om inte du tar zonen får någon annan poängen”.

Svisse

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *