Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Svartklädda turfaren BlackRider berättar

INTERVJU. BlackRider tog sig an frågorna i Turf 24:s intervjuautomat.

— Jag går under namnet BlackRider och kan väl beskrivas som en spel-nörd som cykelpendlat till jobbet i 30 år, så det var ju rätt givet att jag skulle fastna för Turf när jag väl fick veta att det fanns.

— Namnet tog en liten stund att komma på men när det väl dök upp så var det självklart. Jag åker nästan alltid i svarta kläder. Jag har övervägt att byta till BlackRyder, eftersom jag bor i stadsdelen Ryd i Linköping, men det är nog bättre som det är.

Hur började du turfa en gång i tiden?

— Jag började för ett år sedan efter att ha läst i lokaltidningen om Snusmumriken och Rathunter. Jag blev nyfiken, laddade ner appen och tog fem zoner på väg hem från jobbet. Sedan var jag fast.

Det finns som bekant många spel i spelet: topplistan, seriespel, lagturf — vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

— Fler lila zoner. Take-7500. Rank 39. 500 takes på ”hemmazonen” RydEast. Det täcker väl in den närmaste framtiden…

Vissa turfar på gamla rostiga studentcyklar medan andra går in för att köpa det senaste. Vad använder du när du turfar?

— Jag har tagit zoner med sex olika cyklar, varav fem är mina egna. Favoriterna är MTB inne i stan och en gammal touring-cykel för längre rundor. Om det regnar blir det 8-växlad Skeppshult. Och för vinterbruk har jag en 3-växlad Pilen med dubbdäck.

Berätta hur du gör när du turfar — är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

— Jag turfar nästan bara när jag ändå är på väg någonstans. Men eftersom jag måste ta mig till och från jobbet så blir det ett par turer nästan varje dag.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

— För arbetsinsatsen: El Staminatore. Det är skyhögt över min normala nivå och nog inget som jag kommer att göra om i första taget. För välplanerat genomförande: Insomnia. Jag passade på att ta den under LinCon (Linköpings Spelkonvent), när man ändå stannar uppe sent, och dessutom har nära till många zoner på universitetsområdet. När jag väl kom hem därifrån behövde jag bara tre takes till.

— Andra medaljer har mera bara ramlat in. Som till exempel Dawn Ninja, på väg hem från julfesten.

Berätta — vad har du för minnen från dina rundor? Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

— I somras var jag ute för att samla ihop de sista zonerna till Staminator-medaljen när det började rassla i stänkskärmen. Det visade sig att det satt fast en liten pinne på däcket. Och naturligtvis, när jag tog bort den så pyste all luft ut, för det som höll den på plats var en lång tagg. Så jag ledde cykeln till nästa zon, ClockYard, där det finns en parkbänk, lagade hålet och cyklade vidare, glad att ha beslutat att packa ner verktygsväskan.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

— Vinterrusta cykeln och ge er ut i snön. Jag hade nästan glömt hur kul det kan vara efter att mest ha åkt på saltade cykelbanor under de senaste vintrarna. Men med Turf lockas man bort från de prioriterade stråken.

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? Någon man borde besöka?

— Då vill jag göra reklam för BikeCross. ”På landet nära staden”, som det stod i annonsen när ett hus i närheten var till salu för några år sedan.(Disclaimer: Det är min sista zon innan jag svänger av till jobbet. Den behöver fler besökare; jag får alldeles för många revisits…)

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *