Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Tack för tipset!

Skola använder Turf i undervisningen

”Visar på annan typ av kartförståelse än vanlig orientering”

Erlaskolan i Falun provar Turf på onsdagens idrottslektion.

– Ja, det stämmer att vi kommer att prova Turf i undervisningen på Erla, berättar idrottsläraren Camilla Wikblom för Turf 24.

– I dag kommer eleverna i team 7 och 8 lagvis att för första gången få prova Turf som ett alternativ till orientering. Och framöver funderar vi på att eventuellt ha en dag då vi kör en Erlatävling i Turf.

Erlaskolan kommer att fortsätta att orientera traditionellt, men använder Turf parallellt.

– Det ska bli jätteroligt att visa en annan typ av kartförståelse. Jag har aldrig tidigare provat Turf, men några elever har spelat tidigare.

MER I SAMMA ÄMNE: 
Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

  Ullviskolan (gymnasium) i Köping använder också Turf i undervisningen denna termin. Eleverna har fått välja på ”vanlig” orientering eller stadsorientering med Turf. Det går ju bra så länge de alla inte är uppe i 30 min blocktid =)

  Vi kommer starta upp klassmästerskap på en stor gymnasieskola i Kalmar. Återstår bara lite tekniska detaljer. Att kunna använda ”samma” turf-karta om och om igen. Det vill säga, kunna starta ett nytt ”mini-event” flera gånger om dagen med samma karta utan att behöva göra en ny varje gång.

  Det här vill jag verkligen veta mer om. Skulle gärna tillämpa Turf på lektionerna, men utan att kunna skapa egna tillfälliga zoner går det ju inte.

  Övernäs skola i Mariehamn har också testat på Turf till elevernas stora förtjusning. Antalet turfare har exploderat på Åland i sommar!

  Nu börjar det ganska så konservativa orienteringskollektivet att diskutera turf, detta på deras eget klotterplank orienterare.nu
  Orientering finns (än så länge) med i läroplanen och är tyvärr många skolors fasa då en ickeorienterande gympalärare sällan känner sig bekväm som banläggare etc.
  Förstår att turf kommer attrahera många skolor/gympalärare framöver.

  Hur funkar det med turf i skolan? Får eleverna bekosta surfen själva på sina mobiler? Eller funkar det med offline mode? Så eleverna kan göra på sina ipads de fått från skolan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *