Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Tack för tipset!

Så tog Vortex El Staminatore

elstaminatoreHär är Vortex egen berättelse om hur turfaren lade vantarna på den eftertraktade El Staminatore-medaljen efter en rejäl runda i Uppsala.

Jag hade precis återhämtat mig från lunginflammation, så jag skulle ta det lugnt den här söndagen den 10 april 2016 när jag kl. 09.57 började min första turfsession för dagen. Men jag var som en kalv på grönbete när jag efter en intensiv och sex dagar lång arbetsvecka äntligen kunde bege mig ut i det fina vädret.

Och det började bra. Jag cyklade via Mikaelizon över Odenbridge och upp över stan. Mycket krossat glas utspritt omkring Kalmarnation medförde en försiktig balansakt genom den och vidare via Ekeby mot Eriksberg. Där upptäcker jag plötsligt att jag är omringad av turfare.

elstaminatore

Jag tvingas ta vägen genom Stadsskogen där stigarna knappt syns i appen och som jag därför brukar undvika. Det blev många stopp och ett irrande för att hitta rätt. Det var i och för sig skönt och tyst där, så jag tog en paus för att släcka törsten innan jag letade mig vidare till Woodzone mitt inne i skogen. 

Väl där tappade jag nästan kontakten med omvärlden på grund av den begränsade E-uppkopplingen. Jag hade svårt att få tag i zonen, så det blev ett cyklande fram och tillbaka genom den och flera omstarter av mobil och app innan jag till slut lyckades. Då ser jag att jag nästan är inlåst i Stadsskogen för att zonerna runt om är blockade, förutom en zon.

Jag hittar vägen ut via den till Norby – Valsätra, men med mig har jag den dåliga uppkopplingen och fortsatt svårt att ta zoner.

Många turfare irrade omkring som myror i en myrstack och blockade min framfart, så jag fick tänka om ett antal gånger. Blomsterlandet hägrade och jag gick in där en stund för att pusta ut och andas blomdoft.

elstaminatore

Strulet med uppkoppling och app fortsatte ett tag efteråt, men vid Dinosteps löste det sig. Nu fanns det ingen hejd, trots att magen kurrade. Jag cyklade ner mot Stadsparken, genom Kvarnängen, ut efter Fyrisån mot Ulleråker, tillbaka in mot centrum och via vägen mot Sävja till Boländerna. Inte en optimal runda kanske, men det var många turfare centralt i stan. Från Boländerna och Steelzone cyklade jag via Fålhagen raka turfvägen hem för att handla på ICA och äta en kombinerad lunch-middag. Klockan var tre på eftermiddagen.

97 zoner kändes ju bra, men vilket slit, så jag funderade på att göra nåt annat, ex. städa och det är ju inget slit alls ;-). Men vädret var alltför bra och städa är ju för tråkigt, så jag gav mig ut igen vid halv fem snåret. Nu cyklade jag via Kvarngärdet upp genom Salabacke, där jag tog kronan av Kronvrak, och vidare genom Årsta, Nyby, Gamla Uppsala och tillbaka in emot Centrum igen via Svartbäcken.

Och det var där nånstans som jag insåg att El Staminatore var möjlig.

elstaminatore

Då såg jag att det extra batteri som jag kopplat på nästan hade slut på ström det också. Jag cyklade hem för att hämta ett annat batteri som jag hoppades var laddat och hemma. Det var det. Puh!  Sen bar det iväg upp genom stan igen mot Kåbo. Det gjorde det också för en annan turfare, så jag fick hastigt välja en annan rutt som till slut tog mig till Luthagen.

I Luthagen fick jag först Stresslessmedaljen kl. 20 och sedan där vid Fyristån kl. 20.15 tog jag då äntligen El Staminatore. Jag firade den genom att ta den nya och för mig unika zonen Burgarfest, men utan att äta burgare på Dylans som tyvärr var stängt. Jag återvände sen hem via Tunabackar.

Totalt blev det 10,4 mil och 216 zoner. Glada tillrop kom via att UrbanGeeks precis hade installerat en turfbot som talar om för alla när någon tar en ny medalj. Kul! Och det är ”shit najs” att ha tagit El Staminatore, som en annan turfare uttryckte sig.  :-D

Vortex

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *