Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

rabbit_rail vann historiskt event

FotomontageHumöret var på topp när Turf08 ordnade Stockholmsregionens allra första vinterevent.

Under årets första veckor har många passionerade turfare  laddat upp och förberett sig med iskallt lugn för en historisk Turfkamp, Stockholmsregionens första vinterevent.
Inför tävlingsstarten på Alla Hjärtans Dag var den stora hjärtefrågan,
– Kommer Magelungens is att hålla?

Med omisskännlig respekt för hur framkomligheten över isen inverkar på både säkerhet och resultat har tävlingsledningen, styrelsen för Turf08, regelbundet skaffat sig visshet om isförhållandena på den lilla insjön.  De sista dagarna har det strömmat in besked och bilder om vinterläget vid tävlingsområdet i Farsta.

Den sista officiella israpporten före start gav litet hopp om stor rörlighet över fruset vatten. På köpet dolde ett snötäcke effektivt isens sannolika bräckligheter. Tävlingsledningen tog därför det kloka beslutet att skippa iszonerna. Istället utkämpades det historiska eventet över stock och sten i snötäckt landskap runt sjön.
”Försiktighet på isar är alltid klokt. Tävlingsområdet är ändå så stort så om någon tar alla zoner blir jag imponerad” var banläggare Rickshaws kommenterar till beslutet.

Idag på exakt utsatt klockslag och med FarstaBeach som utgångspunkt gick så äntligen starten. På startlinjen i grådiset stod bland annat rutinerade turfare som MajOxe, Lillatanten och ~Sisyfos~ tillsammans med turfande eventdebutanter som Mowgli, Majsanförfan och Proscoe.

Först ut att ta en eventzon var förstås banläggaren själv. Bara tio minuter in i tävlingen drog ändå rabbit_rail och Turfgrabben ifrån resten av startfältet. Det blev ett tight ställningskrig mellan dessa två speediga turfare som höll hela den första timmen. I andra timmen fick rabbit_rail grepp om jakten på poäng och utökade sin ledning för varje minut som gick. Med en kvart kvar till målgång hade rabbit_rail ett litet poängövertag och överlägset flest timpoäng (pph). Det var i stort sett redan klart att bara ett tekniskt haveri kunde stoppa segern.

Det tekniska haveriet uteblev och den erfarne turfaren rabbit_rail, (Turf Elder, rank 45), vann eventet med sina drygt 2 000 poäng att jämföra med bottenstriden där Bombina slutade på 27 poäng.  ”Det kändes bra redan från början. Jag var ordentlig på G och visste hur jag ville genomföra tävlingen. Men i Turf är det mer än ett högt tempo som gäller. Man måste hålla koll på tekniken, kartan och konkurrenterna också. Men viktigast är orienteringsförmågan och taktiken. För att vinna ett event måste man se till att få så höga timpoäng som möjligt.” lär rabbit-rail ha sagt till en av sina kompisar när det stod klart vem som vunnit.

Unikajägaren Entertainer och Täbyturfaren Mowgli bjöd så på en slustrid som hette duga. Inledningsvis låg den rutinerade unikajägaren på tredje plats samtidig som den debuterande Täbyturfaren nätt och jämt höll sig bland tävlingens topp tio. När en kvart återstod till målgång var bilden inte längre den samma. På sjätteplats låg Enterntainer med Mowgli  bara 66 poäng efter. Med en bra taktik som gav rejält med timpoäng, från 600 pph till 1200 pph på tio minuter, tog sig Mowgli förbi och slutade på femteplats, 25 poäng före Entertainer.

Det var 43 turfare som startade i jakten på dagens eventzoner och på andra plats kom Turfgrabben, trea kom turingmachine  medan TheBear77 hamnade precis utanför pallplats.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Tack för ett mycket trevlig dag i fin miljö. Välordnat Event och med grillad korv och gott kaffe som smakade utmärkt efter 2 timmars Turfande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *