Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Tack för tipset!

QaPhoto berättar om gåskrocken

Tävlade med grävling

INTERVJU. Turfaren QaPhoto har varit med om flera möten med djur.

Qrister Almar är född 1980 och bor i Trollhättan:

— Har ett stort intresse för fotografering och har fotograferat i cirka fyra år, mest landskap och natur, berättar han.

— Då jag kallar mig QA Photo när jag fotograferar så blev namnet till Turf ganska givet — QaPhoto. Annars så jobbar jag som CNC-operatör inom verkstadsindustrin.

Hur började du turfa?

— Det var faktiskt genom fotograferingen så jag stötte på Turf. Jag var på en så kallad photo walk där man träffas ett gäng och går en runda och fotar och träffar likasinnade. En kille hade igång något på sin mobil som jag tyckte såg ut som en karta och en grön gubbe så jag frågade om han inte visste var han var eller vad det var för program, då han berättade om Turf och efter photo walken så var jag tvungen att prova och blev fast direkt. Detta var i oktober 2013. Sen dess har jag hittat många bra platser för min fotografering när jag varit ute och turfat så jag slog två flugor i en smäll kan man säga.

Det finns som bekant många spel i spelet: topplistan, seriespel, lagturf — vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

— Ja att det finns så många olika spel i spelet tycker jag är helt kanon, en omgång kan jag satsa på topplistorna och andra omgången är det medaljer eller unika, ja det varierar rätt mycket för min del. Regionskamper är väldigt roligt också. Har aldrig varit på ett event men har nog tänkt testa på det med.

Vissa turfar på gamla rostiga studentcyklar medan andra går in för att köpa det senaste. Vad använder du när du turfar?

— Jag använder två cyklar. Från början hade jag en Crecent dirtbike men växelörat till växelhuset bak gick söner men innan jag visste vad som var söner så frågade en kompis om jag ville köpa hans cykel en Peak Pt Arlongton och det gjorde jag då min var ju trasig. Senare fick jag hjälp att laga Crecenten så då fick det bli två för båda är goa på sitt sätt och vill inte göra mig av med någon. Har dock lite för mycket utrustning på cyklarna så dem väger en del, är allt från mobilhållare, batteripack, lampor, lagningskit, verktyg, vattenflaskor, gel-sadel, sladdar med mera. Men det blir en bra träning med mycket vikt.

Är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

— I början så var jag ute jämt tyckte jag. Var aldrig hemma och hade knappt tid för att träffa vänner. Jag var som besatt i början och ändrade nästan helt min vardag efter turfandet. Men nu har besattheten avtagit något så nu blir det kanske mer fyra-fem dagar i veckan men då blir det långa rundor.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

— Alla medaljer är jag väl stolt över att ha tagit, men kanske Greed-100. Var en utmaning då Trollhättan bara hade 67 zoner vid tillfället och fick ta både Vänersborg och Uddevalla för att uppnå den. Tog den nattetid för att få behålla zoner och det gick vägen.

Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

— Man stöter på mycket djur om man turfar mycket natt och tidig morgon som jag gör och en natt så cyklade jag ikapp med en grävling i säkert 50 meter. Den kom helt plötsligt ut ur en buske och började springa bredvid mig cykeln. Då det var staket på den sidan som han sprang på kunde han inte springa in skogen. Men när staketet tog slut kunde stackarn få springa in i skogen igen.

— En annan gång sprang det in en gås rätt in i sidan på cykeln. Som tur var så klarade den sig utan skador. Händer ofta att jag bara är ett par meter från rådjurkid när jag tar vissa zoner i skogen, det är mäktigt. Gjorde ett försök i våras på en vattenzon med en vattentät plastficka (som inte var så vattentät) och kastade ut i hopp om att lyckas ta den, men lyckades inte.

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar?

— Antalet turfare och aktiviteten har varit väldigt mycket upp och ner på hemmaplan sen jag började turfa. Vintertid är ju inte högsäsong för Turf direkt men jag var väldigt aktiv då. Fick många kompisar att börja turfa i början på året men bara ett fåtal hänger fortfarande kvar och det är väl bland andra vi som är aktivast. Visst sen har vi ju TrollTurfers och där är vi allt ett gäng, alla kanske inte är jätteaktiva men några. Har dock märkt att senaste omgången har dykt upp många nya namn här så det sprider sig allt.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

— Att förplanera din runda innan du ger dig ut, sparar dig tid så du slipper vela om vilken väg du ska ta när du väl är ute. Batteripack är en väldigt bra investering!

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? Någon man borde besöka?

— I Trollhättan så kan lätt rekommendera zonen Kopparklinten med utsikt över hela staden.

Spana in QaPhotos Turfblogg: http://turf.qaphoto.com/

Din tur att bli intervjuad? Fråga ut dig själv i Turf 24:s intervjuautomat.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Jag kände faktiskt inte till Kopparklinten innan jag började turfa, trots att jag bor i systerstaden Vänersborg (dock inte född och uppvuxen här, kan jag säga som mitt försvar). Platsen ger en förträfflig bild av Trollhättan. Kul att träffas ute på turfen för inte länge sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *