Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Pancosmic vinner egen brygd


”Nog finns det mål och mening i vår färd
– men det är vägen, som är mödan värd”

I Turf kan alla vinna!
Några turfare erövrar ofattbart många poäng, en del kuvar unika zoner.
Somliga kämpar mot alla som turfar, andra tävlar allenast mot sig själva.
Många erövrar zoner här och nu, några smider planer för senare erövringar.
Hur man än väljer sin väg , så nog finns det väl mål och mening i vår turffärd?
Frågan är bara hur Karin Boye kunde veta det redan på tidigt 1900-tal?

Nog fanns det mål och mening för Pancosmic när han tidigt på morgonen den 11 maj knöt på sig dojjorna. Sekunderna före klockan sju erövrade han sin hemmazon i förorten Akalla. Med den erövringen startade han färden på en cocktail av mål som skulle bli en 6,5 mil lång promenad genom Stockholm. I cocktailen hade han skakat ner fyra mål som skulle erövras med samma zontagning. Han tänkte Gå_Turfa  200 zoner i synk med tagningen av unikazon 2000 och medaljerna Take-15000 och Insomnia.

Att lyckas sammanfoga flera mål till samma zonerövring kräver noggrann planering.
Pancosmic berättar: ”Hemma på kammaren satt jag med 14800 takes och 1996 unika, klurade och trixade med kartor och diagram och handklotter uppsatta precis överallt”. Idén att ta 200 zoner under en och samma Gå_Turf-session hade han haft länge. Men det var aldrig självklart att genomföra promenaden. Än mindre var det uppenbart att synka den långa färden med fler mål. Allt eftersom planen tog form växte beslutet att genomföra den.

Dagen när planen skred till verket vaknade Pancosmic utsövd. Efter en ordentlig frukost och med rätt packning bar det av: ”I ryggan fanns rågfrallor med pastrami, västerbottensost och Lidls ypperliga mangosalsa, vattenflaska, ett par extraskor, två sorters inläggssulor, två extra par strumpor. Samt fyra fulladdade batteripack.”
Fyra fulldaddade batteripack, vart och ett med en historia som tillhör någon av Speedmaster100, NisseNasse, Majsanförfan eller Zoomerbosse.
Alla som har turfat någon gång vet värdet av ett fulladdat extra batteripack.

De fulladdade batteripacken till trots så inledde Pancosmic vandringen med släckt skärm och mobilen i fickan. Husby, Kista, Rinkeby, Rissne, Sundbyberg, morgon flöt på som planerat. I Solna måste han ta hand om ett växande bekymmer. Vänsterfoten krampade, det gick inte längre att gå på den. Det blev paus och ett provande och alternerande mellan packade fotattiraljer. En kombination av skor, inlägg och sockor gjorde det möjligt att gå vidare med, som han säger, ”bara lite myspysig värk”.

Vid lunchtid hade promenaden nått innanför tullarna, till Kungsholmen. Förutom ”zone taken” bistod trakten med en välförtjänt lunch. Det blev strömming med potatismos och laddström till batterierna. Som tur var visade sig vädret just den här dagen från sin allra bästa sida, ”det var helt enkelt ljuvligt att vara utomhus” konstaterar Pancosmic. Steg för steg snirklade han sin färd vidare mellan zonerna på vägen in mot innerstan.

På kvällen var värken i fötterna rena pinan. De gjorde så ont att han var tvungen att döva smärtan genom att snacka en massa rappakalja med sig själv i tredje person: ”han är ju helt jävla dumpuckad, ge upp för fan!”.  Såklart fanns inte Ge Upp som ett alternativ. Med råge passerade han under kvällen sitt personbästa i Gå_Turf (124 zoner) och han började ana att planen skulle beseglas. Ingen värk i världen skulle stoppa honom nu.

Runt midnatt var det futtiga en unik zon kvar till målet 2000 unika och samtidigt var det 50 erövringar kvar till målet 200 zoner och medaljen Take-15000. Det var 6 timmar kvar till erövringen av medaljen Insomnia. Cocktailen var inom räckhåll. Det betydde alltså att det var sex timmar kvar för att erövra 50 zoner på värkande fötter och för att sätta kronan på verket med en rafflande tagning av den långa färdens sista zon, – som måste vara unik.

På småtimmarna blev det en sväng till ett ovanligt livligt Gamla Stan. Eurovision Song Contest pågick som bäst och staden var fylld av partajande musikartister och journalister. Just den här onsdagsnatten, återger Pancosmic, var kajen nedanför slottet fylld av folk som vinglade betänkligt runt parkbänken där han satt och rådslog med sig själv och vilade ömma fötter.

I planen ingick det förstås att undvika omvägar och återvändsgränder. Men där på parkbänken under överläggningarna med sig själv mindes han ordförande LBz:as barska ord om veklingar som skippade Kastellholmen. Så färden gick vidare till zonerna på den lilla ön i Saltsjön som flaggar med den tretungade flaggan för att skvallra att Sverige fortfarande är i fred.

I gryningen ett dygn efter första zontagning började den långa färden gå mot sitt slut. Zonen Djurgårdsbron hade dykt upp på självaste valborgsmässoafton. En ny zon i Stockholm, en unik zon för Pancosmic. Med nerver på spänn och efter att ha kollat och dubbelkollat att allt stämde erövrade han så äntligen Djurgårdsbron. Promenadens erövring nummer 200, Take-15000, unikazon 2000 och sista zonen som behövdes för att bli en av de otroliga Turfare som lyckats erövra minst en zon i timmen i 24 timmar var ett faktum.

En lång färd, en promenad på 6,5 mil, som tog ett dygn att genomföra var över.
På tunnelbanans blå linje norrut satt en trött och nöjd turfare som knappt hann hem innan han kraschade och föll i djup sömn. En vecka senare redogör han med en reseberättelse, fortfarande med ömmande fötter, för Turf24 hur han planerade sin cocktail och hur han vann den. En cocktail av fyra mål som förbands komplext  i erövringen av Djurgårdsbron bar honom ut på en färd som blev mer än mödan värd.
Han är en nöjd vinnare Pancosmic, mycket nöjd.

Kajsa Anka
För Turf24

Du se Pancosmics långa Gåturfärd på warded och på youtube:
http://warded.se/turf/session/0218214de1caf6a7afee96db247aaa97

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Supernice! Är de två sessionerna pga. Wardeds uppdatering eller var det paus över en timme någonstans?

    Imponerande på många vis: sträckan, att hålla på så länga och att tima in allt vid sista tagningen :-) Grymt snyggt :-) Och himla trevligt skrivet av KajsaAnka :-)

    Tänkte ju ställa upp nån gång i Fotrally, men det skiter sig alltid på nåt sätt! Nån vecka efter denna runda gjorde jag en fet OTB, landade knepigt i foten och går på kryckor ett tag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *