Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

08-Turf Skrällgänget i Uppsala

Översvämning i Uppsala – av 08-Turfare

Skrällgänget från höstens landstigning i Västerås gör nytt tillslag, – Och uppsalaturfarna får se sin regionhuvudstad invaderad av alerta Stockholmsturfare!

Lördagsmorgon och solen jobbar hårt bakom tunga grå moln på att torka dagg från Stockholms gator och torg. Helgmorgonen till trots, det är trångt på Uppsalapendeln från Stockholm Central. En av vagnarna är lastad med cyklar och 08-Turfare. Några i skrällgänget kom ombord söder om stan, fler kliver på längs stationerna under färden norrut. Ett lekfullt sorl sprider sig i tåget, det taktiksnackas.

Strategin är klockren och överraskningsmomentet är självklart en del av resans nöje. Planen är urenkel, en synkroniserad spelstart. Det handlar om timing och positionering som förklaras med en klockmodell.  ”Klockan 3” gör embeoo, hjärnan och hjärtat bakom dagens invasion, sig startklar. ”Klockan 3” betyder att han startar öster om Uppsala city. Han har en plan, han ska jaga unika åt det hållet.

När alla står beredda till zonanfall vid ”sitt klockslag” är cirkeln runt city sluten.  ”Klockan 1” står Jockatim. Han inleder offensiven genom att slå på sin GPS först. Alla andra startar sen sina GPS: er varvet runt som klockans visare. Har Uppsalaturfarna upptäckt invasionen än? Vad händer när de inser att det är 08-turfare som erövrar zonerna runt Fyrisån denna lördag? Förstås upptäcker hemmaturfarna ganska snabbt att något är i görningen. Det tar inte lång stund innan chatten fylls av trevliga hälsningar som ”Yeti välkommen hit”.  Själv säger Yeti om sin dag i Uppsala: ” Fina zonplaceringar. Jag fick se mycket sevärt som jag inte hade en aning om förut

Norra delarna av Uppsala har ~Sisyfos~ valt till sin lott, han startar ”klockan 11”. Han plockar snabbt zon efter zon längs järnvägen norrut. En bra placering på världslistan lockar honom och varje poäng är guld värd. När dagen är slut har han skördat mer än 140 zoner.  Samtidigt, i en annan del av Uppsala, erövrar Pancosmic zoner med berömd uthållighet. Efter förra veckans bedrift att gå-turfa genom Storstockholm och ta över 200 zoner inom 24 timmar så är hans uthållighet sannerligen vida känd.

Såklart är det gå-turf som gäller” säger Celtikcross och vandrar utan tvekan rakt in i Uppsalaturfarnas eget värn, deras City. Hon går fort och hinner ta ett trettiotal zoner på några timmar. Matse55 och Trollbunden trampar allt vad de orkar på sina cyklar och de dyker båda upp här och där för att släcka unikazoner.  När dagen är slut konstaterar Matse55 nöjd att ”Idag har jag tagit många nya zoner och jag har klättrar till en placering bland Stockholms top100”.

Så långt från city som det går att vara i Uppsala, där bestämmer sig Rickshaw för att turfa. ”Jag ska käka zoner i södra Uppsalas utmarker” säger han och intar de fåtalet zoner som finns i lugna Sunnersta och i dungarna längs Fyrisåns utlopp i Mälaren. Trots att han den här lördagen har bra flukt på en lokalturfare så får han snart se sina zoner gå förlorade, både till invasionskollegan mowog och till 018-turfaren edjur som på chatten meddelar: ”Rickshaw: att käka uppsalazoner blir inte så mättande i längden :-)

Det är gott att sällskapsskrälla med zonerövringar och unikajakt. Att utmana i herre-på-täppan på bortaplan mättar sällan länge, – men det är kul och det förbrödrar. Efter att ha erövrat zoner från varandra hela dagen samlas 08-Turfare och Uppsalaturfare på kafé Storken på Stora Torget. När det trevliga fikasorlet mynnat ut återtar hemmagänget självfallet stora delar av sitt Uppsala. Redan på pendeln till Stockholm ser de trötta, nöjda och glada 08-Turfarna det hända. Det är lättare att acceptera nu när nick som xelryz, Gruslig, SaffeSiri, Vortex, edjur och KingOfTheSlopes har fått ansikten.

Frågan är inte om vi får se det här skrällgänget dyka upp i en bortaregion igen,
– utan när och var det händer nästa gång.

Kajsa Anka
för Turf24

 

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Min ”kl.7-placering” räckte bara till Stockholms C. Där hamnade jag plötsligt i klimakteriet (?) och fick frossa och svettningar och fick återvända till Jakan och såg resten på Turf-tv ;-)

    Det var inte klimakteriet visade det sig. Det var bara att jag aldrig hade varit så nykter så tidigt en lördagsmorgon ;-)

    KingOfTheSlope stod i Botaniczone och väntade på mig när jag kom dit. Hon hade konstaterat att jag gick och stängde av sin GPS för att få möjlighet att hälsa.

    Nu är skribenten ute och cyklar lite… Jag hjälpte till att invadera de norra delarna. Tog varken zoner av Rikshaw eller sådana som låg söderut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *