Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Olika städer – olika Turfkulturer

Turf 24 har pratat med flera turfare som vittnar om olika inofficiella regler i städerna.

Turfare som Turf 24 har varit i kontakt med berättar hur turfare i en stad kan sträva efter att undvika att blockera för varandra, medan turfare i en annan stad ser det som en sport att hinna före och blocka zoner.

– Om man ser att någon är på väg mot sitt håll, så väljer man en annan väg så att man inte blockerar för varandra, berättar en turfare.

– Så är det inte överallt. I andra städer som jag har turfat i så verkar de försöka hinna före till varje pris, som ett race.

Hur ser det ut i din stad? Vilken lokal kultur har ni?

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

  Vi i Avesta är inte så många som turfar men jag och AnDe…brukar undvika varandra med blocket ingen men andra turfare brukar vi blocka för varandra

  Gud vad fel jag skev

  I Avesta är vi inte så många som turfar, jag och AnDe brukar undvika att blocka för varandra. Men andra brukar vi blocka för

  Eftersom jag har en dedikerad telefon med extra batterier i styret på cykeln gör i göteborg så om jag ser någon röra sig mot samma zon så lägger jag in en extra hög växel både fysiskt och psykiskt för att hinna först. Stannar gärna för att prata om så vills sen likadant till nästa zon :-D

  Om jag ser någon i närheten så brukar jag försöka nå en ”uppgörelse” på chatten om att man väljer olika vägar/områden, sen kan man ju ”byta zoner” med varandra. Klockren win/win-situation.

  Det handlar mer om vilken turfare man möter, vissa kör alltid race till zonerna medans andra lunkar på som vanligt. Oftast ger man varandra plats och blockar inte in någon i ett hörn, även om det blir så ibland ändå. Turistturfare brukar alltid få företräde i Västerås och goda råd på chatten.

  Det måste jag verkligen intyga då jag gjorde en turistsväng i Västerås för ett par månader sedan. De var så vänliga där. Även om man inte fick behålla några zoner någon längre tid. När man var klar med en förort så var det som om Egyptens gräshoppor släpptes lös ett par timmar senare och alla de fina gröna zonerna blev röda igen. ;)

  Jag tycker att blocka in folk i hörn är ojuste. Däremot drar jag mig inte för att ”trycka ut” folk på en lite längre väg när jag vet vilken målzon de har. Att kuta ut till hemmazonen och blocka framför näsan på folk kan vara riktigt kul men som plåster på såren får man stanna kvar och bjuda på en liten pratstund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *