Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Lyckad årsstämma i föreningen Turf Stockholms län

Årsmötesbilden

Våren nalkas och snart är det påsk. Dagarna blir ljusare och solen värmer. Ljus och värme klär sakta alla nakna träd i grön sommarskrud. På cykel- och gångvägar blir vi fler och fler. Det stora flertalet turfare trampar igång eller lägger i en högre växel.
”Zone lost” blir ett allt vanligare besked. Vi tänker alla osökt på låten:
”Släpp turfarne loss det är vår, var zon finns i vår själ”.
– För visst är det väl så texten går??

För den avgående styrelsen i Turf08 är den aktiva tiden märkbar. De har genomfört årets föreningsstämma. Det gångna året är summerat och redogjort. Räkenskaperna är reviderade och fastställda. Det här året är planerat, presenterat och accepterat. Vi har nya funktionärer för 2016 i föreningen Turf08.

I torsdagskväll fylldes en lokal i Hälsans Hus på vackra Fjällgatan på Södermalm till bredden med Turf08-medlemmar. Med en fantastisk utsikt över en magisk vattenspegel i Stockholmsström av gatlyktor från Gröna Lund och Gamla Stan redogjorde stämmans funktionärer sakligt för formalia.

Allt var den här kvällen på topp, stämningen, redogörelserna och penningläget. Stämmans ordförande, Järven, klubbade igenom alla enhälligt tagna beslut: Turf08 har funktionärer för 2016, en plan för det nya året och den avgående styrelsen har ansvarsfrihet. Det är ett väldigt bra go i Turf08!

Ett av de viktigaste målen för föreningen är nollresultatet. Jockatim, föreningens kassör, berättade att de låga medlemspremierna och det händelserika året till trots så summerar resultaträkning för 2015 ett överskott på strax under femsiffrigt belopp. Stämman fastslog att föreningen mår bra av att göra vinst de första åren. Det behövs slantar för att arrangera gemensamma turfaktiviteter. Pengar i kassan gör det också möjligt att ta fram profilkläder. Under övriga frågor framfördes med glada tillrop önskan om en buff med Turf08 loggan på.

Under 2015, som var året när föreningen öppnade för medlemskap, hölls ett gåturfevent i Vinterviken i Gröndal, en Bonanza i Grimstaskogen i Vällingby och ett cykelevent på Norra Djurgården. Därtill ordnades genom Rickshaws försorg turfpubar, genom AnnSch ett turfkafferep och genom Turf08 styrelse en turfgrillkväll. Styrelsens arbete var en förutsättning till att 2015 blev ett framgångsrikt och aktivt år och stämman tackade med stora varma applåder.

Utanför föreningens regi ordnade Rickshaw tillsammans med emboo och Entertainer Turf08 On Tour där turfare från Stockholm den 27 september 2015 invaderade Västmanland. Deltagarna stod själva för alla kostnader. Föreningens bankgiro användes för aktiviteten och det påverkade, så som planerat, omsättningen utan att bidra till resultatet.

Förutom det mycket lyckade vintercykeleventet i Farsta är det under 2016 planerat för ett  gåturfevent den 9 april och ett cykelevent den 17 september. Någon gång i juni blir det en grillträff och turfpubar hålls förslagsvis som nu i början av varje ny omgång.

Stämman avslutades med ett mysterium, den försvunna champagneflaskan!  När valberedningen i handlingskraft av iTurf värvat beslut om föreningens funktionärer för 2016 var det dags att tacka dem som avgick med champagne. Men flaskan var på villovägar! Ett stort tack framfördes, utan bubblor, till avgående Kepponwalking (ordförande), Bombina (ledamot), ConEdo (ledamot), BigAl (suppleant), Elena (suppleant) och speedmaster100 (suppleant).

Kvällen fortsatte efter avslutad stämma i bästa stämning och till långt in på sena natten med en Turf08pub på The Bishop Arms på Folkungagatan.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Nya styrelsen hittar du så länge på facebook under gruppen ”Styrelsen för Turf Stockholm”. Så kan du med stor säkerhet se fram mot en kommande artikel där styrelsens medlemmar presenterar sig. :-D

    På tal om att sjunga Turf har vi inte någon musiker som kan börja komponera lite Turf-dängor så de har något att spela på bonanzan tills öronen trillar av?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *