Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Till_Fots_Event Ursvik V

LBz segrare i helgens event i Till-Fots-Turf

Ordförande i Turf08 föreningen försvarade sin titel som Stockholmsregionens Mästare i Till-Fots-Turf

Fåglarna kvittrade som aldrig förr och solen sken från klarblå himmel när det äntligen var dags för Stockholmsregionens årliga Till-Fots-Event ordnat av Föreningen Turf i Stockholm (Turf08). Först på plats vid samlingsplatsen i Ursvik var majsanförfan och Jockatim. De två har tillsammans med banläggaren RiddervanMyyl ordnat med det mesta runt eventet.

”- Det jag är mest nöjd över är att jag lyckats få hit det fantastiska vädret”, kungjorde Jockatim och log ikapp med solen. Jockatim kan var nöjd över så mycket mer, eventet var föredömligt ordnat. Till‑Fots‑Turfarna trivdes i högsta grad, roade av trevligt samkväm och nöjda över att banans utmaningar var anpassade till allas turfnivåer. Zonläggaren själv, RiddervanMyyl, sammanfattade sitt uppdrag att lägga banan så här: ”- Jag har försökt lägga zonerna så att banan både utmanar och är rolig för alla, både för dem som vill och som inte vill springa i full fart genom lera och risig skog. Jag har rekat en hel del för att det ska bli så bra för alla som jag vill att det ska vara. Numera skulle jag nog hitta i området med förbundna ögon”.

Startskott gick på utsatt tid klockan 12:00 den 9 april 2016, förstås som på alla Turfevent med den spänningshöjande nedräkningen i Turfappen.  Det var några Turfare som före start såg ut att vara laddade för seger, bland annat titelförsvaren LBz. Även NisseNasse, Mowgli och Tia hade vinnarsug i blicken och turingmachine ville ha revansch efter bronsplatsen i Stockholms vinterevent.

BoggieXL var snabbt igång och erövrade eventets första zon i närheten av samlingsplatsen. Senare lyckades han precis före slutsignalen också erövra eventets sista zon, den som i vanliga fall kallas UschBusch. Eventzonerna hade självklart fått unika namn och zoner som låg där vi också annars hittar dem hade förstås nya namn. RiddervanMyyl, som är T-baneförare till vardags, roade oss. I skogen kom vi till zoner som ”T‑centralen”, ”Hötorget” och andra välkända T-banestationer i Stockholm. Vi befann oss i ett miniStockholm, mitt uti skogen. Ett omtyckt påhitt som roade bland annat Hjulpynt och som blev ett trevligt samtalsämne runt lägerelden vid korvgrillningen.

Redan fem minuter efter start var fighten hård mellan LBz, NisseNasse och turingmachine. Även embeoo blandade sig i toppstriden den första halvtimmen för att till slut placera sig på sjätte plats. En stund före eventets andra timme fick NisseNasse med väldigt liten skillnad i poäng släppa ledningen till LBz och fick tillfälligt också se sig passerad av turingmachine.  Samtidigt fick Mowgli, Tia och pancosmic god utdelning på sina zoner. Eventets första halva var jämn, det var många som hade segervittring.

Inför eventets andra timme drygade LBz plötsligt och raskt ut sin ledning. Hans seger var efter det aldrig hotad. Men kampen om silvret och bronset fortsatte vara jämn också hela den sista timmen. När det återstod mindre än en kvart låg turingmachine tvåa, bara 3 poäng före NisseNasse. Det visade sig som vanligt vid event att ett övertag i poäng per timme skulle bli avgörande. NisseNasse erövrade silvret, 156 poäng före turingmachine som vann brons igen. Bästa tjej blev Tia med sin fjärdeplats och näst bästa tjej blev Mowgli som placerade sig femma.

”- Det var en riktigt bra bana och området är fantastiskt för ett event som det här. Jag har varit lite krasslig hela veckan så med den här banan och med den här konkurrensen kände jag mig inte säker på segern före slutsignalen verkligen hade gått ”, sa vinnaren LBz ödmjukt när han fick ta emot segerbucklan av föreningens kassör Jockatim.

Vi var många deltagare med samma känsla som LBz. Banan bjöd på de bästa av möjligheter att roa alla. I toppstriden var fotarbetet snabbt och det bar av till de mest svårtillgängliga zonerna på höga höjder och i leriga kärr. Andras fötter tog det lugnare och vandrade längs de många stigarna. Loppan56 hade med sig sin söta hund och sin trevliga make i sin jakt på eventets ”T-banezoner”. elena, piggen, Lillatanten och Celticcross hann njuta av den vackra omgivningen som bjöd på hav av blåsippor, vitsippor och tussilago.  N@a och majsanförfan var båda som vanligt mest lite hit och lite dit och fick, precis som EBz, skorna fulla med både vatten och hästskit.

Eventet avslutades med prisutdelning. Vandringspokalen fick mästaren själv, LBz. Som föreningens ordförande fick han ge sitt första pris till tvåan som i sin tur fick ge andra priset till trean och fyran fick då självklart tredjepriset. Priset till bästa tjej gick till näst bästa tjejen eftersom den bästa tjejen fick tredje priset. Priset för sista plats gick till ewq som med sin dotter, eventets utan tvekan yngsta deltagare,  bara varit med andra timmen. pancosmic vann ett batteripack, och vem vet om inte det är nyckeln till den energi som kan ge en seger i nästa event?

Många var priserna som delades ut i bästa Turfanda! Rätt strategi gav pris, det gällde bara att förstå vad som var rätt strategi. För du hängde väl med vem som fick pris? Om inte så finns det en chans att göra det på plats i nästa event; höstens öppna cykelevent.
Välkommen!

= = = = = = =
Kajsa Anka
för Turf24

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *