Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

0turfjäntor

Jäntorna tog över hela Eskilstuna

TURFMOB. Plötsligt dök de upp från ingenstans. Konton döpta till ”Turfjänta” och en siffra. ”Turfmobben” var ett faktum.

Lördagen den 30 maj riktades blickarna mot Turfkartan i Eskilstuna. Här ägde ”Turfmobben” rum, som hade planerats i stor hemlighet. Här är Velocipedryttarens berättelse, som bevakade händelserna på plats:

Elva ”Turfjäntor” sammanstrålade för lunch. Några kände varandra men många sågs för första gången då det kom jäntor från tre regioner. Målet var klart, jäntorna skulle ta över Eskilstuna.

Vädret var sämsta tänkbara då himlen öppnade sig lagom tills man samlades, men det kunde man inte märka då stämningen var hög under lunchen. Snart åkte kartor fram och jäntorna började kolla bästa vägval. Inget lämnades åt slumpen för här skulle man ta zoner och loopa i två timmar.

0turfjänta1

Planeringen var noggrann, hela Eskilstuna var uppdelat i områden och klart med vem som skulle loopa med vem,  både barnpassning och cykelmekaniker fanns på plats också.

Klockan 13.00 stod alla Turfjäntorna klara att ge sig ut och alla hade bytt nick till Turfjänta i nummerordning. Eskilstuna har nog aldrig haft 11 turfare igång samtidigt innan.

Hvalle som går för guld och poängrekord förlorade zoner i en rasande fart, men inte ett ont ord i chatten från honom när hans ”regnsäkra” pph försvann.

Efter två timmar i hällregn rullade jäntorna in till samlingsplatsen, alla genom våta av regn och svett men med ett stort leende på läpparna.  Alla hade gått fullt in och det var väldigt nöjda jäntor som kom tillbaka och inte ens en punktering lyckades förstöra dagen.

0turfjäntor2

Alla deltagarna fick Turfhalsband med en TurfPippi utom servicepersonalen som fick en TurfEmil. Det florerade rykten om mobben både före och efteråt, men inget stämde i dessa rykten. Mobben hade ingen koppling till Kalmar och den kom inte heller från Västerås, utan från Eskilstuna, Stockholm, Köping, Surahammar och Dingtuna.

Detta gäng med jäntor tror jag vi kommer att få se mer av och det skulle förvåna om inte fler jäntor ansluter sig till deras nu inte lika hemliga nätverk, nya upptåg hördes det redan små planer om.

Velocipedryttaren

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *