Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

exklusivt

Florenskans egna ord om silvret

EXKLUSIVT PÅ TURF 24. Florenskan berättar om vägen till medalj.

Här skriver Florenskan själv om den tuffa omgången:

***

När omgången startade befann jag mig i norra Västmanland och startade med att ta ett 50-tal gula högpoängszoner. Tog med mig Västmannakronan till Uppsala och bestämde mig för att försöka ta Greed-150 på kvällen, det brukar vara hyfsat lugnt en omgångsstartkväll när alla gulingar har försvunnit. Sagt och gjort, Greed-150 togs och nu var jag var visst i ledning.

silvermedaljEfter min rivstart började jag fundera om jag äntligen skulle kunna ta en regionmedalj efter att ha varit tvåa tre månader i rad. Första veckan på omgången körde jag mina normala turer och åkte ned till en fjärdeplats på world-listan men började inse att det kanske inte skulle krävas hysterisk med poäng för en pallplats. Andra veckan lade jag in en växel till för att se hur övriga körde, klättrade upp till bronsplats och närmade mig silverplats så nu var det ju bara att fortsätta.

I Uppsala ökar turfandet och vi har fått många 65p-zoner, här får man inte behålla sina zoner speciellt länge. Å andra sidan såg jag att övriga i toppen hade problem med att de ägde i princip alla zoner i sin hemstad. Det är både för och nackdelar med turftäta städer.

Januari har varit en månad med mycket varierande underlag allt från 15 cm blötsnö till regn och glans-is. Det har varit många dagar med extrem halka då man knappt kunnat kliva av cykeln. Det har följaktligen blivit ett antal vurpor under månaden, de flesta dock till fots. Lättcyklade dagar med bra underlag kan nog räknas på en hand.

Jag trodde i ärlighetens namn att det inte skulle gå att ta medalj i en stad som Uppsala med ett heltidsjobb, men det gick vägen!

Florenskan

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *