Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Bubblande hyllning till Keeponwalking

TurfPub april 2016En Turfpub, en sommarlik tisdagskväll på Södermalm i Stockholm, en angenäm turfträff som bubblade av träffsäkra samtal och hyllningar

I tisdags, två dagar in på turfomgång 71, var det behagligt att turfa i Stockholm. Solen sken och vår vackra huvudstad bjöd på underbart väder. I arrangemang av Rickshaw lockade den sommarlika kvällen med Turfpub på Södermalm. Turfare från hela regionen fyllde lokalen och intog hederlig pubmat med dryck och man bubblade trivsamt om det mesta.  Exklusivt för Turf24 tummas här på turfmyten ”Det som sägs på turfpuben, det stannar på turfpuben” med några blänkare från pubens alla bubblare.

Det bubblades om hur våra Turfmedaljörer förmår erövra så oerhört många poäng. Guldmedaljen i aprilomgången tog Björke (Östergötland) som nu triumferar med två segrar i rad. eddyueue (Stockholm) med seger i omgång 1 och 2 och MEAW (Stockholm) med seger i omgång 6 och 7 är de som tidigare mäktat två segrar i rad. Frågan på allas läppar var: Vinner Björke majomgången? I så fall blir han förste turfare att erövra tre Guldmedaljer i rad!  Silvermedaljen erövrade MadMajk (Jönköping) och bronset gick till ~Sisyfos~ (Stockholm).

Pubkvällen bubblade också med aktning om ~Sisyfos~ (Haninge) mödosamma turfande som tycks sakna motsvarighet. Med 569 430 omgångspoäng tog han sin andra bronsmedalj och åttonde regionmedalj.  I medaljsamlingen har han sedan tidigare två silver. Han gör verkligen sin namne, Grekiska mytologins strävsamme Sisyfos, rättvisa. Aivar (Solna) blev, trots sin lugna aprilomgång, Stockholmstvåa med 421 933 poäng. N@a (Sollentuna) slet hårt för ett egensatt poängmål och med det slitgörat erövrade hon 305 458 poäng och Stockholmsregionens tredjeplats.

Bland kvällens bubblare var naturligtvis Lillatantens bravad. I veckan som gick hade hon erövrat zonen Hammarkajen hela 2000 gånger. Shitty kungjorde lite förundrat att hon med den bedriften totalt tillbringat 13 timmar och 53 sekunder i en och samma zon. Förbipasserande måste väl ändå undra? Tvåtusenjubilaren själv efterlyste en trohetsmedalj och berättade att: ”När ReggaeHasse bodde på Söder tog vi Hammarkajen från varandra flera gånger om dagen. Jag saknar den tiden, det var roligt att fajtas så liderligt om en zon”.

Turfpubens hjärtligaste bubblare var hyllningen till Keeponwalking. Med ett tacktal som rev av rungande applåder räckte Turf08:as ordförande LBz en flaska bubbel, en gedigen champagne, till denne till-fots-turfare. Keeponwalking prisades för att hon var en av eldsjälarna i att organisera Stockholms två Bonanzor och till att hon var med om att bilda föreningen Turf Stockholms Län (Turf08). Den 14 oktober 2014 grundades Turf08 med Keeponwalking som ordförande. Det uppdraget skötte hon med ära fram till årsmötet i år då hon med varm hand lämnade ordförandeskapet till LBz.

En Turfpub, en sommarlik tisdagskväll på Södermalm i Stockholm. Det blänkte och bubblade av så mycket: – Fler zoner runt Hellasgården, – Förflyttningar i nya seriespelet, – Försvunna pinkoder…Tur att en försvunnen flaska med bubbel åter påträffades så den kunde överräckas till den rätta, – till Keeponwalking.

//KajsaAnka @ Turf24

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    ”– Försvunna pinkoder…” :-) Hade samma adress när jag kom hem, i alla fall, hehe…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *