Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Turf får 0-pph-zoner

En ny typ av zoner ska ge noll poäng per timme.

Utvecklarna av Turf går nu ut med att zoner i mindre aktiva områden ska göras om och få 0 pph.

— Det här systemet kommer att göra det svårare för toppturfare att åka till inaktiva eller nya områden och få ett stort antal pph för att vinna en omgång, skriver utvecklarna på den officiella sajten.

Zonerna som blir av med sin pph kommer i gengäld att få högre övertagningspoäng (take-points). Enligt vad Turf 24 kan utläsa kommer pph-inställningarna också kunna skifta snabbare, oberoende av Fairy-systemet som går in och förändrar poängen vid varje omgångs slut.

— Det här kommer att förändra spelet och göra så kallad Turf-turism mindre attraktiv, säger Turf 24:s expert.

— Vi kommer att få se färre tillfällen när turfare ger sig iväg till andra länder och tar över stora regioner för att få mycket pph.

Vilka konsekvenser får förändringen? Tyck till i en kommentar!

 

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

  Man undrar ju lite hur det här kommer att påverka landsbygden. Vad innebär inaktiva områden? Är det bara zoner i länder där ingen är aktiv liksom?

  Det här är ju lite av en game-changer. Kommer att bli intressant att se hur det påverkar toppspelarna. Blir nog svårare för vissa att ta en vinst

  Jag gissar att enbart en take per månad på en 185/+1 gör den till en 0pph zon härefter. Marginalen mellan en 0pph zon och en 170/+2 lär va rätt liten. 3 takes/månad kanske? Positiv förändring.

  Att zoner skiftar snabbare än en gång i månaden betyder väl gissar jag att när någon tar en 0pph zon som redan tagits en gång så omvandlas den direkt till 185/+1

  Vissa mullezoner i t.ex. Umeå tas bara någon gång eller några få gånger per månad, om de påverkas av den här förändringen och ger 0 pph så är det knappast någon mer turfare som kommer orka kämpa sig ut i skogen för att ta dom. Ser framför mig hur väldigt många mullezoner kan stå orörda i framtiden eftersom endast takepoints inte gör det värt besväret…

  Hoppas TurfCrew hittar någon väg förbi det här problemet och samtidigt kan åtgärda Turf-turismen! (Turf-turism är ett jättekul fenomen, men jag tycker inte man ska vinna för att man är rik och kan resa runt och ta massor med zoner i andra länder)

  Som DIProgan säger så kommer det ske mycket fort att en 0pphzon blir en 1pph. Exakta detaljer är inte riktigt satta än. Men ungefär två olika turfare på samma 0pph så blir det en 1pph. De zoner som tas mer sällan en så kommer naturligtvis bli en 0pphzon ute på landsbygden.

  Givetvis så kommer tp att bli något högre än nuvarande stegen. Inte mycket men en aning.

  Sen så pratas det en del om att naturligt svårtagna zoner så som högt belägna, långt ute i skogen osv ska få en hel del högre tp för att locka ut turfarna dit. Inget är bestämt som sagt.

  Eller så höjer man pph på andra zoner, d v s man gör en pph-skala som sträcker sig högre än till 9 och på så vis blir frekventa zoner bättre belönade jämfört med s k turistzoner. Tycker att ett zon-innehav alltid ska ge åtminstone 1 pph. Jag förstår dock tanken med detta och det är bra att man försöker åtgärda problemet med Turf-turister. Man ska kanske vara återhållsam med att lägga ut många zoner på nya platser till man ser att turfandet etablerat sig, som det nu är så är London rena guldgruvan för den som vill hämta lätta pph.

  Att bygga några zoner och sedan bygga mera när aktivitet kommer har aldrig fungerat tyvärr. På det här sättet kan vi bygga mycket mera.

  Jag vet inte om 2 takes är så bra för att det skall bli en 1pph-zon, folk kommer endera köra med två konton eller så kommer folk undvika att ta den första taken, zoner som ligger off vill du ju inte ta först och låta en annan komma dit dan efter och få en massa pph resten av omgången. Är det två och den andre tar det dag 3 så blir det runt 600 i pph/zon.

  Låter bra, borde ha införts sen länge när man sett ett antal som endast vunnit bara för dom åkt till andra länder eller regioner och levt på sjukt hög ”pph” som inte direkt tappade så mycket, dock spelar detta ingen roll då för att vinna i sverige måste man ändå vara aktiv varje dag men turist turfande och vinna blir inte lika lockade nu alla fall och det är ju bra.

  Trots att ”turistturfandet” endast utgör en liten del av mitt turfande kommer denna förändring att minska mitt turfintresse. Även om jag tycker om oändliga promenader, blir ”zombieturfandet” med tiden tjatigt. Precis som jag skulle tycka att det vore tråkigt att laga mat, om jag inte finge använda kryddor, behöver jag ibland krydda mitt turfande för att hålla motivationen uppe.

  Jag är en av dem som turfar till fots, men jag kan ta tåget till någon annan ort för att gå en runda där. När jag reste till Skagen i våras kombinerade jag resan med ett besök i Viborg, eftersom jag tyckte att det skulle vara trevligt att ta Denmark explorer. Om dessa zoner inte hade varit riktiga zoner, skulle det inte ha varit lika kul. Spänningen med att se hur länge man får behålla en zon skulle inte finnas med 0-pph-zoner.

  Finland explorer är också ett av mina mål. Det är inte särskilt stor aktivitet i t.ex. Kuopio, Nyslott, Tammerfors, Tavastehus eller Uleåborg, som är några orter jag ändå skulle vilja besöka. Om zonerna där bleve 0-pph-zoner, skulle jag nog strunta i hela projektet, alltså strunta i att turfa där och ta medaljen, inte strunta i att besöka städerna.

  Inte heller kan jag förstå varför det skulle vara mindre värt att besöka t.ex. Måkläppen eller Nordkap. Tvärtom! Gör man sig besväret att ta den enda zonen mitt ute i ingenstans kan man väl åtminstone få glädjen att tjäna litet poäng en tid? Om det gäller att ta guld, turfar man bättre i mer zontäta områden.

  Vad är problemet med att man kan få pph från zoner långt bort? Turf kommer aldrig att kunna vara helt rättvist. Min erfarenhet är att jag tjänar fler poäng per turftimme, när jag turfar i Västerås än när jag turfar i Lund/Malmö, men för mig är det inget problem.

  Att alla kan turfa på sitt sätt och att det finns olika vägar framåt, tycker jag är trevligt. Jag är en medelålders, överviktig man, som ändå har kunnat promenera mig till regionlordskronan såväl i Skåne som i Stockholm; man behöver uppenbarligen inte vara en ung, vältränad cyklist för det. Jag vill att mitt turfande ska räknas, även om det inte sker på en ort med många aktiva. Efter en semester i Polen tjänar jag just nu 10 pph från zonerna där. För ”janteturfarna”, som jag kallar dem som vill att man ska turfa precis som de gör, är det naturligtvis fruktansvärt upprörande, att jag efter en turfrunda satt på en restaurang och åt en god middag, medan denna enorma poängmängd oförtjänt sköljde över mig, medan de snurrade omkring på välbekanta gator och tog zoner av varandra.

  I turf uppmuntras man med olika medaljer att ta många unika zoner och i vissa länder att besöka alla regioner. Vad är tanken med detta, om det värsta man kan göra är att ”turistturfa”?

  I stället för att lägga ned energi på att göra zoner mindre intressanta, tycker jag att man skulle skapa fler zoner utomlands. Jag anser att det borde finnas zoner i alla Europas huvudstäder (i vart fall i EU-länderna), en medalj EU explorer för dem som har besökt alla EU-länder, fler zoner vid olika världsarv och kanske en medalj World heritage explorer för dem som har besökt zoner på t.ex. 10 eller 25 sådana platser. Stimulera turfandet på olika platser; gör det inte ointressant! Uppmana ”janteturfarna” att växa upp och själva ge sig ut i världen i stället för att sitta hemma och sura!

  Väl talat, det borde finnas minst en zon i varje land i världen, och sjysta multi-land-medaljer, t.ex. 5 länder = Tourist, 10 = Traveller, 20 = Globetrotter, 40 = OmniTurfer.

  Alla världsarv borde få en turfzon – snabbt och lätt sätt att fixa flera intressanta zoner i alla länder. Trist att det fortfarande inte finns multi-land-medaljer.

  0 pph zoner. Det tog ett tag innan jag började tro på det ryktet!
  För mig är det samma sak som att döda den zonen, varför inte helt enkelt ta bort den zonen? eller lägga den i malpåse+
  Jag kan bara se saken ur mitt perspektiv och från den enda staden jag har turferfarenhet av så jag kanske inte är riktigt objektiv. I Falun har vi en zon som heter Lugntbort, namnet är verkligen beskrivande! den ligger verkligen långt bort på Lugnet. Det finns endast 2 anledningar att ta den, antingen jagar man unika eller så tycker man det är trevligt med 1 pph. Med 0 pph kommer iaf inte jag att ta den mer. och vi har fler zoner som ligger lite off och som förmodligen kommer vara otagna hela perioden. Trist tycker jag då det tar bort ett av de taktiska momenten i spelet.
  Men jag ligger heller inte och jagar första platsen utan är helt nöjd med att ligga på 10 i topp på dalalistan och irriterar mig därför inte på dem som far land och rike runt och samlar pph för att vinna.

  står i månadsmailet att 0pph zoner kommer vara värda 250take points +50 om dom är neutrala.. tycker det är lite väl lite borde ju vara 500 tycker man med tanke på att om låt säga man tar sig besväret så är det inte ens värt det tycker jag, då hellre hade jag sett en zon långt ut vara värd ynka 1pph annars är det ju ingen vits men bra att dom försöker åtminstone.

  Jag håller med KDP. Råka man var i en utländsk huvudstad kan det var roligt att 20pph ticka in ett par veckor. Antal poäng man får beror på hur mycket energi och tid man är beredd att lägga på turfning… Om jag kör 6 mil tor. till min närmaste stor turfstad (Karlstad) skulle jag också kommer upp 100 000p månaden om jag var beredd på att cykla 6 mil runt stan nästan dagligen och tar zonerna. Om jag vill kör 20 mil tor. kan jag kommer till Torsby, tar 10-12 zoner och få 10 pph…. För mig det är inte värt det. Råka jag har vägen förbi – ok då…
  Lämna jantelagen i skogen … det går inte att få Turf helt rättvist – T ex. Har inte den som bor i Skåne fördel över de som bor i Umeå – under vinterhalvåret.
  Men det är intressant att man är beredda på att ändra lite fram och tillbaka för att ändra förutsättningarna.
  Runderna är ju bara för en månad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *