Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Xgunde i stor intervju

Aktiv junior. 13-åringen XGunde bor i Umeå, är tävlingsinriktad och tål inte att förlora. Han har intervjuat sig själv via intervjuautomaten.

Hur började du turfa en gång i tiden?

– Jag började turfa i augusti i år. Jag hade länge vetat vad turf varit eftersom mina föräldrar turfade ganska mycket. Tillslut laddade jag ner det själv bara för att jag ville vinna över mina föräldrar, och nu har jag fastnat i det.

Vad är dina prioriteringar just nu?

– Jag försöker vara högt upp på den regionala topplistan och samtidigt ligga bra till på seriespelet. Jag tycker även om att ta unika zoner.

Berätta om din cykel: hur tar du dig fram?

– Så länge jag har en cykel så cyklar jag. När man cyklar går det mycket snabbare och lättare att ta zoner. Jag cyklar på en mountain bike

Berätta hur du gör när du turfar — är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

– Jag cyklar varenda dag till och från skolan, träningarna och allt annat som jag skulle klara av att cykla till på mindre än tre timmar. På helgerna brukar jag cykla lite längre rundor.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

– Jag är helt klart mest stolt över att bli Sveriges yngsta regionvinnare någonsin och att jag vann regionen före min pappa. Jag är även rätt nöjd över min Greed 150 och El Staminatore.

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar? Växer intresset? Har du fått med någon annan att turfa?

– Här i Umeå är vi rätt så många som turfar men där jag bor är jag ganska ensam. Jag försöker få mina klasskamrater att turfa fast de är ointresserade. Jag har fått med några men de verkar inte fastna precis.

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? Någon man borde besöka?

– Steepbridge är rolig och spännande att ta. Kan vara lite krånglig att hitta till men ju svårare de är att ta desto roligare är de.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *