Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Intervjuer

Velocipedryttaren i stor intervju

”Saknar 48-timmarsmedalj”

Turf 24 lanserar intervju-automaten – där du som turfare kan intervjua dig själv! Västeråsturfaren Velocipedryttaren är först ut.

Velocipedryttaren går under namnet Velocipedrytta i appen. Vem är då denna turfare som man ganska ofta ser, både i topplistan och på forumet? Det rasslar till i inkorgen hos Turf 24 och vi får svar via intervju-automaten:

– Lasse, en 46-årig lönnfet gubbe som bor i Västerås, delar bostad med en katt. Velocipedrytta i appen då det är lite för få tecken man kan använda, i forumet är det Velocipedryttaren. Vad kan man annars heta när man jobbar som velocipedreparatör och innan turfen försökte komma ut på ett par 40 till 60 kilometer långa cykelrundor i veckan när vädret och värmen var bra, då jag är en solskenscyklist i grunden.

Hur började du turfa en gång i tiden?

– Läste om Turf på nätet och laddade ner appen men den blev nog avinstallerad efter ett tag. Sen pratade grannen Jimo om den och den laddades ner igen och dagen efter, den 13 maj 2012, togs den första zonen.

Mullezoner väckte tävlingsdjävlen

– Målen har växlat under tiden, första fulla omgången jag var med i Turf körde jag på för topplistan. Fick näst flest takes men slutade Sverigefemma vilket var rätt bra, då jag sista veckan hade typ sju zoner där jag var och dåligt med tid. Medaljer är alltid skoj att ta, favoritmedaljen var nog Insomnia men jag saknar 36-timmars och 48-timmars.

– När Blabert den 25 september 2012 kastade ut fyra mullezoner runt Västerås och lovade pris till den som var först att äga alla vaknade tävlingsdjävlen i mig. 5 oktober 2012 stod jag som första och enda (?) som ägt alla fyra samtidigt. Vad vann jag? Ja, det vet jag inte ännu men den som väntar på något gott! Nu är jag i medaljvakuum, efter rank 40 är det så långa steg till alla medaljer så nu är det mest antal takes per zon och färgerna i Warded som jag kör på.

– Seriespelet är svårt att inte hålla ett öga på, det har dragit ut mig på några extra rundor när jag hamnat för nära strecken. Just nu är det div2 som gäller och lägre vill jag nog inte hamna så det är risk att det blir några extra rundor för att säkra min plats.

Vissa turfar på gamla rostiga studentcyklar medan andra går in för att köpa det senaste. Vad använder du när du turfar?

– Oj, blir alltid så osäker när någon frågar hur många cyklar jag har, men jag är nästan säker på att jag har sju – och funderar på att köpa en till. Och skulle jag hitta en höghjuling så blir det ännu en. Första Turfcykeln blev en Biltema-vikcykel, lite moddad för att passa mig. Den var med tills ramen sprack. Men jag körde också med min liggcykel – en Nazca Explorer, en touringhoj som kanske inte är optimal för Turf men grymt skön att cykla på. En Alleweder A2 velomobil har fått rulla många Turf-kilometer också – riktigt skönt under den regniga sommaren 2012 att sitta torrt under rundorna. Den fick även assistans ett tag. 35 kilo velomobil är så där skoj annars i stan, den trivs bättre på lite längre sträckor så den är det självklara valet när jag cyklar till Norberg, 150 kilometer tur och retur, och tar zonerna där. Just nu är det en 21-växlad cruiser som får rulla som Turfcykel.

Är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

– Det blir mest Turf till och från jobbet och någon enstaka runda någon helg, lite utflykter i länet för att ta regionens alla unika blir det också.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

– Roligast var nog Neutralizer och Insomnia, mest förvånande var Restless som jag tog av misstag då jag plockade lite zoner för Decacity Star på en resa.

Avbröt tennismatcher – plockade zonen

Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

– Inget sådär jätte speciellt som hänt. Stod i en zon som låg i utsidan på en kurva på en 30-gata när polisen under utryckning kom i 80 till 90 kilometer i timmen. Då kan en behöva cykla hem och byta kalsonger. Träffade på en kille som satt med en tändare under en sked i en zon – det var väl inte vad man ville göra en sen lördagskväll. Det fanns zoner på tennisplanerna och dom ville man ju ta – så det var bara att fråga om man fick låna plan i 45 sekunder när folk spelade. Det blev många matcher som fick ett litet avbrott, men bara trevliga möten. Tror jag lyckade avbryta sex matcher som mest på en dag men nu är de zonerna tyvärr flyttade.

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar?

– Västerås är en Turftokig stad, hur mycket folk som helst som turfar, det bara fortsätter att växa. Det har blivit några vänner och bekanta som börjat turfa men som tur är för mig mest såna som bor i andra orter.

– Man får inte glömma hur socialt Turf är, alla dessa möten med turfare. Jag har mött så många trevliga turfare i alla åldrar, både på hemmaplan och i andra regioner som gjort Turf ännu lite trevligare. Turfträffen första onsdagen i varje omgång vi har i Västerås är också ett trevligt inslag i Turfupplevelsen.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

– Bosätt dig aldrig i Västerås om du ska köra för seger ;-) Sätt egna mål och stirra inte för mycket på tokarna i toppen.

Kanske har du några favoritzoner som du vill tipsa andra turfare om?

– Det får bli två zoner långt från min hemregion: OutlookZone i Karlshamn och MountainView i Karlskrona. Båda zonerna blickar ut över den underbara skärgården som Blekinge bjuder på.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Vad roligt att läsa! Vilka äventyr som Velocipedrytta varit med om, själv har jag knappt stött på någon när jag turfat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *