Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

bildcollage-sbo-revb

turingmachine tog hem segern i Stockholm Bike Open

För drygt två veckor sedan gick eventet Stockholm Bike Open av stapeln. Med stort nöje och styrkta av det härliga septembervädret trampade ett gäng tävlingssugna turfare fram mellan eventzoner på Lidingö i Stockholmsregionen.

Under septemberomgången pågick ett makalöst turfande i Stockholmsregionen. Mitt i en pågående Treregionskamp där Stockholm representerades av Stockholm Slayers ordnade föreningen Turf08  Stockholm Bike Open, ett öppet event på Lidingö. Självklart var reportern Kajsa Anka på plats för Turf24:s räkning. Väntan på ett reportage från tävlingen har varit lång och får skyllas på den idoga aktiviteten i Treregionskampen. Den som väntar på något gott … och ett event är så gott att det är värt att vänta på, eller hur?

Vanliga människor som inte turfar, ni vet dom som Harry Potter kallar ”Mugglare”, tror nog att ett event är ett specialarrangemang för marknadsföring. Vi som är turfare vi vet förstås bättre! Visst handlar det som vanligt om strategiska erövringar av zoner för att vinna flest poäng. Men på samma gång som det är som vanligt så är ett event något väldigt speciellt. Ett event handlar lika mycket om att ha kul med dem vi tävlar med som det  handlar om att jaga poäng. Ett event kryddar våra gängse erövringar med stämningshöjande umgänge med likasinnade.

Lördagen den 17 september var dagen när eventet Stockholm Bike Open gick av stapeln. Solen  sken från en klarblå himmel och det var ovanligt varmt för att vara mitt i september. De tävlande turfarna var på bästa humör och rejält sugna på att erövra öns eventzoner. Banläggare LBz hade effektivt utnyttjat tävlingsområdet och placerat 106 zoner på många finurliga platser längs öns alla g/c-banor och vackra strandkajer. Platsen till ära så hade zonerna fått namn efter skärgårdens vackraste öar.  ”Stockholmsregionen har något som andra turfregioner saknar, en unik skärgård och Lidingö är en av öarna i den skärgården. Vad kan då  vara bättre än att ge zonerna namn efter några av skärgårdens vackraste öar?” kommenterade banläggaren, som också är föreningens ordförande, sitt val av zonnamn.

Några av deltagarna hade redan före eventet anmält sitt tävlande, andra dök till allas glädje och förvåning upp på smarttelefonernas skärmar precis vid nedräkning före start: 10  9  8 …. I startögonblicket var spänningen som vanligt olidlig. Det fanns många starka turfare i startfältet, bland annat den forna guldmedaljösen Cekt , turflegendaren Bullmannen och Stockholms mesta regionsmedaljör ~Sisyfos~. Redan från start visade det sig att det skulle bli en hård uppgörelse mellan turingmachine, MrStarke, rabbit_rail och MrLilja. Ända in till eventets sista dallrande stund var det ovisst vem av dem som skulle erövra det fina vandringspriset.  Valet av zonslinga blev omsider till fördel för turingmachine som därmed kunde koppla ett grepp om tävlingen och erövra segern.

Vinnaren själv kommenterade förtjust sin triumf på en dialekt som ger aningar om härkomst från Umeå: ”Jag är mycket förvånad att jag vann och jag är nöjd att jag var med. På slutet när jag hade varit med i toppen hela tävlingen slog vinnarskallen till och gav mig det där lilla extra. Jag tror det är en förklaring till att jag vann. Det här var jättekul.”. Förmodligen var ett par av de tävlande mer stolta än andra över att det var just turingmachine som glädjestrålande lyfte vandringspriset över huvudet. De två långväga turfgästerna från Västerbottensregionen, pappa LeiLar och brorsan umefredrik.  Båda de förstklassiga västerbottenturfarna hade liksom BoogieXL fullföljt eventet som gå-turfare.

Mitt på ön i det sköna rekreationsområdet vid Lidingövallen hade tävlingsledningen ordnat ett basläger. Här fanns möjlighet att byta om och duscha och här ordnades med umgänge och korvgrillning efter att den sedvanliga skärmen ”event finnished” avslutat tävlingen. Majsanförfan, Turf08:s vice ordförande, hade fixat till en frågesport som roade och som väckte många glada tillrop runt lägerelden. Själv säger Majsanförfan att ” Såklart måste alla frågor vara o‑googlingsbara och ha med Turf att göra, fattas bara annat. Att fixa frågor som inte går att googla, det är den största utmaningen för att få ihop en frågesport numera”. Som kuriosa kan nämnas att vice ordförande till vardags jobbar med produkter som lyser upp våra hem när kvällarna blir mörka och när vi andra nattslemmar så kryddar hon sitt dagjobb med att berätta om delar av vår skrämmande historia på spökvandringar i Gamla stan.

Mitt i baslägret och i sann eventanda avslutades eventet med traditionell prisutdelning. Vi som turfar vill gärna bli belönade med medaljer och högre rank. Eftersom det här var ett öppet event fick alla som erövrat minst en zon en eventormedalj. Men det var inte nog här. turingmachine tog med sin seger förstås hem det fina vandringspriset och dessutom vann han ett presentkort för två på spökvandring i Gamla stan med efterföljande trerättersmiddag på Movitz. På andra plats kom MrStarke och priset för det var en läcker designlampa som säkert lyser upp hans vardag. Också trean rabbit_rail vann pris, cykelolja och lite annat smått och gott till cykeln. Du som vill se hela resultatlistan eller hur du själv turfade under Stockholm Bike Open kan göra det här.

Efter avslutad prisutdelning och allmän uppfräschning drog eventdeltagarna vidare till Bishop Arms i Gamla stan för fortsatt umgänge. Det som hände där och det som blev sagt där det är en helt annan historia som får stanna kvar där.

Kajsa Anka
för Turf24

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *