Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

extra

Turf sprider sig till skolor i hela landet

0miniturf1 Utvecklarna satsar på att anpassa appen för idrottslektioner

Lärare: ”Det har verkligen gått hem bland eleverna”.

— Vi kommer att fortsätta att göra spelet ännu bättre för skolor. Mindre datakonsumtion och speciella events för idrottslektioner är precis runt hörnet, skriver teamet bakom Turf på den officiella Facebooksidan.

Efter Turf 24:s artikel om Erlaskolan i Falun som provar Turf, har flera personer från andra håll i landet hört av sig:

– Vi har arbetat med Turf hela denna vecka under lektionstid, berättar Louise Salthammer för Turf 24.

Hon arbetar på skolan Centrina Kviberg i Göteborg.

– Vi började veckan med att gå igenom själva appen, hur det fungerar att ta över zoner. Därefter fick de i grupper två om två, springa ut och börja erövra zonerna. I slutet av veckan summerar vi ihop och ser vilken klass som uppnått högst poäng.

– Turf är en annorlunda sätt att se på orientering, idag är det inte enbart utskrivna kartor som finns att orientera sig efter utan jag ville visa på att det finns mer. Det har verkligen gått hem bland eleverna. När jag själv loggat in på kvällstid har jag till och med sett några elever gå runt och turfa på egen tid. Vi kommer absolut arbeta mer med detta i skolan och som det även verkar är det många som vill fortsätta på egen hand. Vilket är ett av ämnets viktigaste syfte.

MER I SAMMA ÄMNE: 
Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Är själv idrottslärare och tycker att det låter intressant att använda Turf i undervisningen men i min skolas närhet finns 2st zoner så det var inget alternativ. Att kunna skapa event liknade förhållande för idrottsundervisningen är en lösning. Motar gärna tips på vem man skall kontakta angående detta.

    Jag vill också veta! Med den normala zontäthet som finns hinner man ju bara med några få zoner på en lektion och elevernas blocktid kan ju skilja sig väldigt. Antar att vi lärare ska kunna skapa ett minievent med jämna förutsättningar. Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *