Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

SmillaVanilla berättar: ”Gick ner i träsk”

Foto: SmillaVanilla

Foto: SmillaVanilla

INTERVJU. SmillaVanilla talar ut i Turf 24:s intervjuautomat.

— Smilla är min lilla vita hund som jag ibland har med mig när jag zonar. Testade några av våra smeknamn på henne men SmillaVanilla verkade bättre än SmillaTheKilla och SmillaGodzilla :)

Här är en film när Smilla tar en zon.

— Jag delar min tid mellan Söderhamn i Gävleborgs län och Stockholm, vilket är två väldigt olika spelplaner för Turf.

Hur började du turfa en gång i tiden?

— Jag började 18 augusti 2014. Jag är definitivt fortfarande nybörjade. I dag gick jag orutinerat ner mig i ett träsk vid Annydal i utkanten av Fagersjö.

— Min gudson visade mig Turf och så var jag fast. Det var inte svårare än så. Direkt efter att vi hade tagit den första zonen (i Sandarne söder om Söderhamn) så kände jag ”Oj! Nu kommer jag nog att fastna”.

Vad satsar du på för närvarande?

— Jag prioriterar att vinna högsta serien i Turf Divisions nästa omgång!

Berätta om dina cyklar!

— Jag har två väldigt olika cyklar. I Söderhamn har jag en cykel som går fort så jag kan ta de ca 50 zonerna i stan så fort som möjligt innan Alirdruid tar dem igen och så gör vi så om och om igen. I Stockholm har jag en mountain bike för riktigt långa utfärder till konstiga mullezoner så att jag ska kunna turfa 8-10 timmar så bekvämt som möjligt.

Berätta hur du gör när du turfar — är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

— Om jag har ett tydligt mål så är jag ute så fort jag får chansen. Om jag redan har nått mina mål för omgången så turistar jag unika (med bil i Hälsingland och cykel i Stockholm).

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

— Jag vann regionsmedaljen i Gävleborg efter en intensiv kamp med en Gävleturfare runda 51.

Vad har du för minnen från dina rundor? Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

— Har inte hållt på så länge så att gå ner mig i träsket var nog det mest minnesvärda hittills. Här är min videoblogg från direkt efter att det hade hänt.

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar?

— Söderhamn har en lång historia av Turf men nu är det mest jag och Alirdruid (som levererar rejäla resultat i Eliten månad efter månad). Stockholm är väsentligt intressantare eftersom det finns så otroligt många turfare som alla har sina vanor etc

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

— Det är för tidigt för mig att ge några råd men jag tror att det är viktigt att hålla koll på andra turfares vanor. I Stockholm försöker jag ofta lista ut vilka områden som har dålig aktivitet för att kunna hålla zoner där men också vilka områden som nyss har fått bra aktivitet (d.v.s. fortfarande har höga takepoints) så man kan köra rundor där ofta.

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? Någon man borde besöka?

— Annydal är ett blött träsk där flera turfare har gått ner sig. Prova gärna :)

SmillaVanilla driver Youtube-kanalen Turfgame och Facebooksidan facebook.com/turfgame.

— Jag sysslar mycket med YouTubefilmer för andra kanaler så det kändes naturligt att videoblogga om mina Turfäventyr. Jag letar med ljus och lykta efter andra turfare som skulle vilja göra videor. Min erfarenhet när man skapar innehåll på sociala medier bara för att det är kul är att det går mycket bättre om man är några stycken och jag har positiva erfarenheter av samarbete från mina andra kanaler.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *