Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Medaljbloggen
insomnia

Så tar du Restless och Insomnia

Sprid ut ditt turfande över 12 timmar eller ett helt dygn och ta två spännande medaljer.

Insomnia-medaljen gäckar många turfare, som går och grunnar på det bästa sättet att ta den. För att få medaljen krävs att du tar en zon varje timme under 24 timmar i följd.

Restless är Insomnia-medaljens lillasyster. För att ta den räcker det med bedriften att ta en zon varje timme, 12 timmar i följd. Det är betydligt mer överkomligt än Insomnia.

Antal turfare som har Restless-medaljen: över 240

Antal turfare som har Insomnia: strax över 100

Här är några tips:

 1. Planera och ladda upp. Tänk ut en tidsperiod som passar bra, med gott om vila efteråt (speciellt om det gäller Insomnia). Förbered med tidtagarur, klockor, väckarklocka och reservväckarklocka.
 2. Ta medaljen tillsammans med någon. På så sätt kan ni påminna varandra när det är dags och växla mellan de två närmaste zonerna. Genom att ta zonerna varannan gång garanterar ni att det finns minst en zon som är röd i närheten.
 3. Ta två zoner i stöten. Exempelvis en zon 12:50 och en annan 13:10. Vänta sedan till 14:50 och därefter 15:10. På så sätt kan du vila i 1 timme och 40 minuter mellan varje gång du måste ge dig ut.
 4. ”Power-nappa”. Ta tupplurar på en timme då och då, om du satsar på Insomnia. Det gör att du ger kroppen lite vila. Se bara till att du har ordentliga väckarklockor med backup.

Vad har du för tips? Har du tagit en av medaljerna och vill dela med dig? Skriv en kommentar!

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

  Jag tog mina medaljer vid två olika tillfällen. Restless tog jag en helt vanlig dag, då jag jobbade som vanligt.
  Insomnia tog jag en ledig dag. Började tidig morgon. Det är lättare, tycker jag, att kliva upp tidigt en morgon och sedan vara vaken länge på kvällen. På så sätt orkar man hålla ut längre.
  Sedan såg jag till att under kvällen, då jag var ute och turfade som vanligt, att lämna ett gäng zoner nära mitt hem, så jag kunde ta dessa vid de tyngre timmarna, mellan 24 och 04…
  Jag tog första zonen 4:55 om jag inte minns helt fel. På så sätt behövde jag bara hålla på med insomnia mitt i natten fram till 03:05m vilket funkade relativt bra för mig. Men det var tungt att ta sig upp ur soffan där efter kl 24. Lägg dig inte i sängen och vila. Det är så stor risk att den känns för lockande när väckarklockan ringer mitt i natten. Se istället till att ligga där det är mindre bekvämt och det är ganska varmt, så det är lätt att kliva upp. :D
  Lycka till.

  Restless och Insomnia går att ta vid samma tillfälle, men det är en coolare utmaning att ta dem vid olika tillfällen – Tycker jag ;-)

  Då jag tog Insomnia sparade jag zoner hemmakring för att ta under natten och så sov jag ca 1.5 timme några gånger och var sedan uppe och tog två zoner åt gången xx:55 och xx:05. Övrig tid körde jag på och tog många mest hela tiden.

  Ett års väntan sedan jag tog insomnia och ingen 36 eller 48timars medalj :-(
  Tog min insomnia en fredag efter jobbet så jag hade redan varit i farten 12timmar när jag började på den och körde på två timmar extra när jag fått medaljen för jag var ju ändå ute och var inget trött.

  Jag tog Insomnia och gjorde precis som Kingenin tipsade om, tog El Staminatore samtidigt, eftersom jag ändå behövde va ute från och till under c:a 23 timmar, startade 03:50 för att slippa va uppe hela natten och avslutade därmed sömnlös, strax efter 02:00 på så vis kortar du ner 24h ytterligare.

  Finns bara ett sätt att ta insomnia, sömnlös! Jag började vid sju på kvällen efter att ha varit uppe som vanligt, och hade då planen att samtidigt ta den då nysläppta el staminatore. (Reglerna då var under ett kalenderdygn för den senare). Sen var det bara att turfa på. Lite annat att göra under andra dagen, en punka, att jag fick lägga en massa tid på att ladda den gamla luren, men främst dålig planering gjorde att jag missade staminatoren, men insomnian tycker jag är förtjänad med förtio vakna timmar :)

  Startade min Insomnia kl 5.55 en lördagmorgon med att ta två zoner i hemmets närhet så att de två första timmarna var klara. Sedan lite softande med rejäl frukost och gav mig sedan ut igen strax kl 8 och tog några zoner på vägen till Farsta Strands station där jag tog pendeln till Nynäshamn. Där tog jag ett gäng nya unika och sedan jobbade jag mig norrut via Tungelsta/Haninge omväxlande med pendel/cykel. Hemma igen vid 14-tiden för lite lunch och sedan fortsättningsvis lugn gåturf på olika platser i Stockholm resten av ”medaljtiden”. Slutade som jag började, d v s med zoner nära hemmet då jag av turf-kollegor ”beställt” tagningar av dessa zoner under dagen så att dom skulle vara röda igen på natten. Sista zonen togs kl 04.05, då var man nöjd. Ett litet störningsmoment var att Turf-crew gjorde server-uppgradering på eftermiddagen, men avbrottet var så pass kort att det inte förstörde för mig.

  När jag tog insomnia, tog jag de första zonerna cirka kl. 3:55 och 4:05, för att få sova litet till. Ungefär så gjorde jag nästa gång också. Till slut kommer man till en punkt, där man har investerat för mycket i medaljen och inte törs ta risken att bli blockad. Då såg jag alltså till att vara på plats XX:29. I det läget blev det mer och mer en vanlig turfrunda, eftersom jag inte skulle ha fått många minuter hemma. I stället var jag alltså ute och turfade som vanligt.

  Zonen närmast min bostad hade jag sparat till middagen. Jag hade tagit en zon strax efter kl. 19, gick hem och lagade middag, tog zonen hemma strax efter kl. 20 och behövde inte ta nästa zon förrän kl. 21:29. Sedan var jag ute några timmar igen och slutade strax efter midnatt. Ganska nära min bostad hade jag sparat två zoner att ta kl. 1:29 respektive 2:05.

  Tack för alla finfina tips! Som lagom-motionerare nöjer jag mig med Restless idag, men för att det ska bli lite stuns i utmaningen (och synas på Warded) så passar jag på att bättra på mina 200 sessions samtidigt. Med andra ord, two for the price of one: Nytt personligt rekord i antal sessions på en dag – även om en del blir rekordkorta. ;-)
  Dessutom har vi årets värsta västliga vårvindar idag, så en extra utmaning de gånger man tvingas cykla åt ”fel” håll. ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *