Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Zonbloggen

Har du bockat av Polcirkelns båda zoner?

Här är den tredje och sista delen i Turf 24:s serie om fem superunika och geografiskt intressanta zoner.

PolcirkelnÖst och PolcirkelVäst är två zoner vid polcirkeln, den ena förstås i öster och den andra i väster. Båda ligger på svensk mark. Observera att namnen inte riktigt är likadant uppbyggda: i zonnamnet PolcirkelnÖst står Polcirkeln i bestämd form med ett N på slutet. 

PolcirkelnÖst ligger väldigt nära den svenskfinska gränsen, vid sidan av Torneälven. Du tar dig till zonen genom att följa väg 99 norrut från Övertorneå. Enligt kartan är zonen annars ganska ensligt belägen, men torde bjuda på en trevlig utsikt över älven.

När du ger dig i kast med att ta PolcirkelVäst kan du med fördel slå läger på Camp Polcirkeln, Arjeplogs kommuns största husvagnscamping. Fyra kilometer från platsen finns Vuoggatjålme, en stugby som hyr ut skotrar och båtar. Därifrån ska det också gå att ta helikopter.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Sista stycket visade sig vara väldigt fantasieggande – min första(lagom morgontrötta) tanke var ”helikopterturf!?!?” :-D

    Nu går det ju inte att släppa tanken, är det någon som provat att ta en zon från ett flygande fordon?

    Jag vet att det har förekommit misslyckade försök pga. att zonerna var så små att det blev jobbigt att hålla helikoptern på rätt plats . Man kanske behöver rätt helikopter också vad vet jag :P

    Zonen PolcirkelnÖst ligger i byn Juoksengi så helt ödsligt är det inte. Det finns tillockmed en affär ;)

    PolcirkelVäst heter så för det går inte skapa namn med fler än 13 bokstäver fn. Egentligen om vi ska vara petiga så är faktist det namnet i obestämd form mer ”korrekt” enligt dom riktlinjer zm har.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *