Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Zonbloggen

5 superunika zoner på världskartan

Nordkap. Fotolicens: Public domain

Nordkap. Fotolicens: Public domain

Byggaren har identifierat fem geografiskt intressanta zoner och önskat att Turf 24 skriver om dem. Här är första delen i vår serie.

NordkappZone ligger som namnet avslöjar vid Nordkapsudden i Norge. Udden består av en över 300 meter hög klippa med branta stup ner i Norra ishavet.

Nordkapsudden ligger på en ö och är inte fastlandets nordligaste punkt. Dock finns en vägtunnel från fastlandet till ön Magerøya och det ska gå att ta sig dit på egen hand, även om turistresor också anordnas.

Området är bland annat känt för sin vackra utsikt i midnattssolens sken. Varje sommar besöker ungefär 200 000 turister platsen.

NorFinSwe vid Treriksröset är en annan mycket intressant geografisk zon, på gränsen mellan Norge, Finland och Sverige. Den zonen kan du redan läsa mer om i en tidigare artikel här på Turf 24.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Jag är ganska säker på att jag är den enda som tagit Nordkappzone. Jag tog zonen i strålande midnattssol två dagar före midsommar kl 12 på natten. Ockerpris för att ta sig fram till zonen, flera hundra norska kr per person, men det var det värt för att uppleva känslan, se utsikten och ta zonen. Wifi och allt finns därute. En zon kanske borde läggas på Knivskjellsodden som är den lägre udden till höger om klippan på bilden ovan. Den ligger ett par hundra meter längre norrut än Nordkap. Dock måste man gå 9 km enkel väg i väldigt kuperad terräng från närmaste bilväg för att komma dit, så jag gissar på att ännu färre skulle ta den zonen.
    Norfinswe har jag också tagit men det är jag långtifrån unik om att ha gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *