Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Istiden kommer med hjulstämning

Fotomontage

Kung Bores bistra kyla kan vara påfrestande för en ivrig turfare, men sträng kyla ger också turffördelar!

Vintern är här och Kung Bore präglar både naturen och de kyligaste Turfarna med sina vackra iskristaller. Den vita marken blir mindre farbar och får varje turfare att sakta farten. På sina ställen är det så kallt att det är varmare i frysen än ute bland zonerna.

En kall vinter ger också turffördelare. När vattendrag blir till is så blir det lättare att ta sumpiga äventyrszoner och träskartade vattenzoner. Zonen Surhålet är en sällan besökt zon som ligger i en skogstjärn i Nacka i Stockholmsregionen. När aivar erövrade den zonen den 2 oktober hade ingen varit där sedan sikatyrs besök den 23 augusti.  Surhålet förblev neutral under november och december. I januari kom ”istiden 2016” till Stockholm och startskottet för rusningstrafiken till den lilla Nackagölen gick. Under andra helgen i januari och på bara några timmar hann nästan tiotalet stockholmsturfare pröva bärigheten på Surhålets is. En av de första var embeoo som firade sin bravad med att dekorera hela isen med sitt nick. Någon dag senare hade snöfall suddat ut embeoos namntagg och bubblan var inte sen med att dekorera isen på nytt.  Samtidigt på andra sidan Stockholm roade sig MysMulle med att gå på vatten vid zonen sjöbryggan i Vallentuna. Här blev självaste Turfloggan till dekor i snön på den frusna sjön. En grotesk tolkning av loggan reflekterade någon, en änglalik utformning tolkade någon annan, eller bara lik skrockade den tredje.

Naturens vackra vinterdräkt sporrar till iskalla zonerövringar. Vinterkungen belönade Entertainer för ett i(s)tag med vackert rimfrostskägg. Tomten blev överväldigad och erbjöd turfunderhållaren vikariat som hjultomte. Vad Entertainer svarade, kanhända får vi möjlighet att återkomma till det nästa hjul? Så i 08‑regionen råder den allra härligaste hjulstämningen och i rimstuga skaldas det entusiastiskt.
MrDent sammanfattar rusningen till Surhålet i några rader:
”Det är Surhålet som är målet
om jag får rimma denna timma”
Rickshaw, som också tog surhålet så fort isen lagt sig, rimmar om sin zontagning på detta sätt:
”Alltid kul med nya unika
När man isen kan pika
Kanske embeoo blev sur
När han såg vem som stod på lur”

Nu fryser vattnet till is också på Riddarfjärden. Än så länge har ingen tapper turfare provat om den håller för att erövra Seaknight. Det återstår alltså i skrivande stund att se vem som blir först med att släcka den gulingen.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Först med att ta Seaknight blev Lill-Johan idag den 24 januari!
    Snyggt jobbat Lill-Johan!

    Så här skriver han själv om äventyret:
    Lill-Johan här. Det var en heldag på skridskor som någon gissade. Turfandet underordnat med hänsyn till mina skrinnande färdkamrater. Men några zoner blev det med Seaknight som den stora höjdpunkten. Har studerat isen dagligen i två veckors tid och väntat på rätt tillfälle. Ser zonen från vardagsrummet. Isen var sagolik på Riddarfjärden (förutom rännan då). Blank som ett nybonat salsgolv och en decimeter tjock. Vi kom från Pålsundskanalen. Men egentligen vill jag ju inte uppmuntra nån att ta den ifrån mig ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *