Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Intervju: Shitty tar med cykeln i turistbussen

”Sprang in i bar överkropp och frågade om sopsäck”

– Tjena! Namnet är Adam och jag kör turistbuss, härs & tvärs. Ett mycket bra sätt att samla på sig en hel del: distans, unika zoner/turfare och regioner, berättar Shitty.

— Mitt turfnick Shitty, som jag använder på de flesta ställen, kommer från en förkortning av ”shit” och ”vetty”, en klasskamrats dumheter i högstadiet som jag sedan anammade under tiden jag spelade mycket Laserdome. Mitt medlemsnamn var då ’Skjut Mig’, men jag använde ”Shitty..!” mycket för att retas när man prickat nån… Så, efter att ha fått det framröstat till årets battlecall och andra medlemmar succesivt börjat kalla mig för Shitty så liksom fastnade det.

Hur började du turfa en gång i tiden?

– Jag såg ett inslag på SVT:s Landet Runt, med Bombina som turfade i gamla stan i Stockholm. Tankade appen, tog hemmazonen UllerZone å sen va man fast!

Det finns som bekant många spel i spelet: topplistan, seriespel, lagturf — vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

— Framåt! Näe, vet inte egentligen. Eller jo, ska väl va topplistorna på Warded då. Distans och unika zoner är jag redan uppe på, men jagar regioner och unika turfare med. Vi får se. Lagturf blir det väl om jag råkar finna mig i ännu en regionskamp och i seriespelet är jag rätt nöjd med att puttra i 3:an, där behöver ja inte anstränga mig för att stanna kvar och slipper därför den press jag hört många andra uppleva.

Det är ganska roligt att se hur mycket som kan skilja mellan olika cyklar: vissa turfar på gamla rostiga studentcyklar medan andra går in för att köpa det senaste. Vad använder du när du turfar?

– Inget upphetsande egentligen, typ hybrid, en REX Trekking Sport 27, med dämpad, låsbar gaffel. Skitnöjd även om man ibland kan snegla åt både MTB och räserhojjarna med åtrå i blicken. Mycket vill ha mer sägs det ju.

Är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

— Väldigt olika. Till å från gymmet mest å nån enstaka här å där, men när det passar åker hojjen med i bussen för lite unikjakt på annan ort. Sånt är ju alltid trevligt.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

— Hmm, vet inte riktigt, jag var rätt nöjd när jag tog Staminatorn i en och samma session men de stora är ju egentligen de man fått ”gratis” via jobbet. Mina två topplisteplaceringar. Men när kommer medalj för distansen?

Berätta — vad har du för minnen från dina rundor?

— Såhär i efterhand var det bibliska skyfallet på Turf Open i Jönköping sommaren 2013 rätt skoj. Jag rusade med bar överkropp, andfådd och dyblöt in i köket på en sommarservering längs Vättern och undrade om jag fick köpa en sopsäck. Ja fick snabbt en stucken i famnen och ett skärrat ”varsågod, ta den..!” till svar. Så med sopsäckstunika slutförde jag sedan eventet, vill till och med minnas att jag fick någon form av stilpris för det?

— Vidare har jag bland annat hyrt trampbåt för en vattenzon, sumpat den två veckor gamla S4:an i backen så att glassplittret yrde och så vidare, men det största är väl ändå att man fått se så vansinnigt mycket man aldrig hade gjort annars: Kungsängsliljor i solnedgång, utsikt över en ”ny” stad, ”turista” i sin egen, you name it. Turf is the shit.

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar? Växer intresset?

— Jodå, Uppsala… Även om vi inte är Västerås eller Stockholm så tycker jag att det är hyfsat med aktivitet, stadigt växande. Sedan ett drygt halvår har vi även semiseriösa, månatliga Turfträffar – ett trevligt inslag för pratsjuka människor som mig själv. Jag har förmått ett halvt gäng att börja, än mer i alla fall testa, men den enda med totalpoäng värd att nämna är väl mina goda vän Mangadang som ett tag bodde i Malmö för att ta sig vidare till Uppsala och sist men inte minst residerar han nu i knugliga hufvudstaden.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

— Börja köra turistbuss! Det är ju uppenbarligen ett bra Turfyrke?

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om?

— Finns ju många man tyckt va väldigt trevliga men de kommer jag ju inte ihåg nu. Ska jag slå ett slag för någon ska det väl vara på relativa hemmaplan då – SunPier, i allra södersta Uppsala är inte så värst handikappanpassad men jädra fin så här års, med utsikt över Ekoln.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *