Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Intervju: mattiasp74 om nätterna i Västerås

Stor exklusiv intervju med mattiasp74 som berättar om oväntade möten med väldigt kära par och skrämmande ankor mitt i natten.

— Jag heter Mattias Persson, född 1974, där är svaret till mitt användarnamn. Jag jobbar som sekreterare inom landstinget Västmanland.

Hur började du turfa en gång i tiden?

— Hade precis skaffat en Androidtelefon 2012 och kollade runt efter appar och hade mest nyhetstidningar eller myndigheter och fick se en intervju i september/oktober 2012 i VLT med en som turfade. Laddade ner appen för att testa och sen var jag fast.

Det finns som bekant många spel i spelet: topplistan, seriespel, lagturf — vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

— Denna omgång satsar jag på att försöka slå Peek som jag slagit vad om en dryck på nästa Turfträff. Jag övar även för nästa sommar och hur jag då ska planera in min semester. Nu har jag även målet att hamna topp 100 totalt och topp 10 i första hand och topp 20 i andra hand på Västmanlandslistan (11 i skrivande stund och topp 20 lär jag nog bli även om jag inte tar en poäng till efter i dag).

Berätta om din cykel?

— Det är en treväxlad damcykel som är 10-15 år gammal.

Berätta hur du gör när du turfar — är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

— Tidigare har jag varit lite lat och inte kört så mycket, vilket syns på poängen då jag tagit en fjärdedel av alla poäng denna månad. Jag flyttade tillbaka min semester till veckan före midsommar och två veckor till enbart för att turfa max. Dock har jag gjort misstaget att köra 200 zoner på 24 timmar respektive en zon i följd i tolv timmar-medaljerna och varit utmattad i ett par-tre dagar därefter och inte kunnat ta en zon alls. Har en pensionerad far som inte har något emot att ge mig lift runt i Sommarsverige och hittills har jag varit i Köping, Örebro, Eskilstuna och Enköping och kört in poäng och unika zoner i två-tre timmar.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

— Skulle vara Restless då. Gick ut vid nio en lördag och körde lite. Vid 13-tiden när jag tömt batteriet i mobilen och extrabatteriet och var på väg hem tänkte jag, varför inte testa Restless. Det var inte smart. Speciellt inte sedan jag då gav mig iväg till Irsta kyrka och tog en zon när jag varit på Skälby på förmiddagen. Kan säga att jag tänkte köra i ett sträck mellan 17 och 20, det gick sådär. Jag lyckades pricka in min hemzon 18.07 och sedan vilade jag igen till 19.30 innan jag gav mig ut och när jag väl fått medaljen åkte jag hem och lade mig i soffan som jag inte reste mig ur förrän måndagen två dagar senare, jag körde på midsommardagen för övrigt och enligt Warded var jag ute i 8 mil (lägg till 2 mil för icke fågelväg). Sedan lyckades jag med Greed 100 efter att ha gett mig ut klockan 03 i Västerås en lördag också.

”Där såg jag ett par som tyckte mycket om varandra”

Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

— När jag kom ner för Badelundaåsen vid gocartbanan så ligger en undanskymd parkering. Där såg jag ett par som tyckte mycket om varandra vid en bil.

— Vid en runda en tidig morgon höll jag först på att köra på en grävling, sedan ett rådjur och blev skrämd av en and.

— Morgonen 6 juni gick jag upp klockan 03 och när jag var på stan hade jag 40 zoner och var nära Greed 50. Då började det regna och jag hade inget skydd för mobilen. Jag höll mobilen i ena handen och en hand på styret och cyklade på ettan hem för att hämta regnkläder, fick Greed 50 precis innan jag var hemma och senare under morgonen Greed 60, 70 och 75 också.

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar? Växer intresset? Har du fått med någon annan att turfa?

— Jag bor i Västerås, för att få mer än 70 poäng i genomsnitt på mina rundor måste jag ta bilen och åka iväg. Jag har inte fått med någon att turfa, vill inte ha fler i stan. Kan säga att hade jag inte börjat gå på Turfträffarna och träffat de övriga idioterna i stan hade jag nog inte tyckt det varit lika kul.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

— Var aktiva och ta mer än fem zoner när ni är ute. Är zonerna närmast huset upptagna finns alltid på andra sidan stan. Gå på Turfträffar och träffa andra turfare.

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? Någon man borde besöka?

— Jag tyckte de zoner som ligger längs Salavägen mellan Västerås och Hökåsen har ett särskilt skimmer klockan 03 på morgonen när det enda som hörs är ”taking zone” och lastbilar som dundrar förbi.

Din tur att bli intervjuad av dig själv i Turf 24:s intervjuautomat?

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *