Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Exklusiv intervju med skaparen av Warded

eddyueue berättar om arbetet bakom turfarnas favoritsajt för statistik

Warded.se/turf blev direkt en succé och är i dag något av en drog för turfare som ofta återvänder till tabellerna för att studera hur de ligger till. Bakom den tredjepartsutvecklade sajten finns turfaren eddyueue som lagt ner ett stort antal timmar på att få systemet att räkna ut datan.

I en exklusiv intervju för Turf 24 berättar eddyueue hur allting började:

– Alla som turfat i tävlingsstuk har nog känt suget efter att optimera sina poängintäkter. Vilka zoner ska jag ta för att få flest poäng? Hur kan jag få fördelar jämte de andra turfarna i min region? Var kommer mina poäng ifrån – takepoints eller timpoängen? Med data om hur turfare turfar skulle man kunna komma till nya insikter samt få uppföljning på sitt eget turfande på ett motiverande sätt.

– Efter mycket tjat om att få tillgång till lite Turf-data släppte utvecklarna en lista med tidsstämplar av när zontagningar gjorts. Med dessa tidpunkter kunde de sex översta graferna på warded.se/turf skapas. Utvecklarna gillade graferna, ett avtal skrevs och så sattes ett system upp för att automatiskt föra över data till Warded.

– I dag suger Warded nattligen ner all ny data från Turf-servrarna. Denna data masseras och görs beräkningar på. Något som tar ungefär en timme. Vid fyrasnåret på morgonen finns färsk data från Turfs start till och med föregående dag.

”Återkoppling är jätteviktigt”

Vad säger du när du hör att turfare hört av sig till Turf 24 och hyllar Warded-initiativet? En turfare berättar att det är ”den bästa stunden på dagen” när man loggar in och kollar hur gårdagens runda såg ut.

– Det är jättekul att veta vad folk tittar på och hur de använder Warded. Det är i snitt 150 turfare per dag som tittar på statistiken. Återkoppling är jätteviktigt och det har vällt in förslag i forumet om vilken statistik folk vill se. Jättebra! I meme-tävlingen för ett drygt år sedan skapade någon min favorit, som gav bekräftelse på att statistiken har en stor betydelse för turfarna.

”Thunell gjorde för många takeovers”

Förstår att det ligger mycket arbete bakom, med underhåll, drift och utveckling. Hur känns den utmaningen, så här nästan tre år efter starten?

– Warded är till 97 procent självgående. Ibland går saker sönder, till exempel som när Thunell gjorde alldeles för många takeovers och kraschade beräkningarna. Sådana orsaker är bara kul! Den största utmaningen med att tillhandahålla statistiken är det faktum att Turf utvecklats mycket sedan starten. Poängsystemet har ändrats, nya funktioner och spelmoment har lagts till. Att göra statistik från omgång 1 till i dag innefattar många särskilda omständigheter i hur poäng med mera ska beräknas.

– Det är mycket vi vill kunna se på Warded och tyvärr har jag inte tid att implementera allt. Det stressar mig mest.

Ja, det strömmar hela tiden in förslag på ännu fler diagram eller tabeller via forumet. Har du några planer eller delprojekt på gång med sajten just nu?

– Närmaste stora ändring är hur regionsstatistiken ska presenteras. Där ska det göras möjligt för användare att filtrera och själva välja vilka mått som ska visas och lite annat smått och gott, som data för föregående omgångar. Detta ska göras på en plattform där användarna själva kan exportera datat och modifiera utseendet. Jag hoppas att det ska väcka intresse för att bidra till utvecklingen av statistiken. Vi ser förhoppningsvis det nya gränssnittet för regioner i februari 2014.

– I övrigt prioriteras inkommande förslag efter hur populära de verkar vara samt hur lång tid de tar att implementera.

Din tredjepartsutvecklade sajt är ju i dag nästan nödvändig för turfarna. Hur känns det att ha blivit en så vital del av spelet?

– Det känns bra att jag kan utveckla statistikdelarna så att Turfutvecklarna kan fokusera mer på spelfunktioner och apparna.

66 varv runt Jorden

– Dock är jag inte nöjd med Warded än och det driver mig att förbättra sidan. Det är trots allt inte Warded som är en del av spelet, utan det alla spelare har gjort! Till exempel finns det i skrivande stund över 273 000 så kallade sessions som tillsammans sträcker sig över 330 000 timmar eller 266 000 mil – 66 varv runt Jorden.

Vad driver dig i ditt personliga turfande? Vilka topplistor, medaljer eller tävlingar i tävlingen hägrar för dig?

– Jag gillar att samla unika zoner och medaljer. Att delta i events och bonanzor är något som bidrar i båda kategorierna, förutom att man får träffa alla härliga turfare!

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *