Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Intervjuer

Exklusiv intervju med coolacrille

coolacrille från Västra Götaland berättar om:
ryckmetoden den gamla damcykeln och medaljen i det iskalla vattnet.

intervju-automat

— Jag är en teknikintresserad nörd som ofta fascineras av hur man kan använda ny teknologi på olika sätt. Har egentligen inget cykelintresse men Turf har fått in mig på den banan också. Mitt Turfnamn har ingenting med spelet att göra utan är ett gammalt nick.

Hur började du turfa en gång i tiden?

— Jag tror att det var i samband med att Google släppte betan av Ingress. Läste en artikel om det på nätet, troligtvis på Swedroid, och någon hade då kommenterat och påpekat att Turf redan fanns. Laddade ner appen och noterade att det fanns zoner i Skövde där jag bodde. Det tog inte lång tid innan jag köpte en cykel och en massa tillbehör till mobilen…

Det finns som bekant många spel i spelet: topplistan, seriespel, lagturf — vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

— Just nu satsar jag inte på något eftersom jag ska åka utomlands en längre tid. Om något så ska jag tjata på dev om zoner i Centralamerika. Cykeln har även blivit stulen så det blir bara lite strözoner här och där.

Satsade på ny när damcykeln rasade

— I starten av min karriär tog jag den cykel som fanns, en gammal damcykel vi hade. Efter någon månad hade den rasat totalt. Den tålde inte att köra två-tre mil om dagen i ur och skur. Således inköptes en dyrare cykel och mängder av reservdelar, tillbehör och så vidare. Dämpad framgaffel, vinter- och sommardäck, kläder, lampor, reflexer, väska. Listan kan göras lång.

Berätta hur du gör när du turfar — är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

— Det varierar. Vissa omgångar har jag turfat dagligen, andra har det blivit ryckmetoden på grund av jobb och annat.

Fick nya meddelanden — i det iskalla vattnet

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

— Definitivt vattenmedaljen. Den togs precis efter islossning och temperaturen i vattnet var lägre än vad man egentligen bör försöka simma i. Zonen heter Sjövde och jag var den första att ta den. Rent fysiskt var det en rejäl utmaning och jag skulle inte göra om det i den temperaturen igen. Det var ett antal personer som följde mig i appen och när jag låg där i iskallt vatten var det till stor hjälp att höra ”new message” gång på gång både på vägen ut och på vägen tillbaka. Riktigt roligt att ha det stödet.

— Jag är även stolt över hur vi i Skövde under vintern och våren 2013 utvecklade staden. Många zoner jobbades fram och någon av oss var alltid med i toppen av VG-listan.

Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

— Det roligaste som händer när man är ute och turfar är att man träffar på likasinnade. Alltid lika trevligt att prata Turf! Sen är det klart att man ser massor med saker när man är ute så pass mycket som jag har varit i perioder. Många sneda blickar har man fått och en del har man fått förklara.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

— Det enda rådet jag vill ge är: sätt säkerheten först.  Alltid!

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? Någon man borde besöka?

— Vill rekommendera alla att ta med cykeln till Skövde. Häftigast där är nog ViewSkövde.

Nu är det DIN tur: Intervjua dig själv i Turf 24:s intervjuautomat!

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Kul story, kommer definitivt att besöka Skövde när tillfälle ges.
    Trevlig resa, ha det underbart!

    Härligt att läsa din intervju, coolacrille. Och jag håller med om att Skövde är en bra turfstad. Jag säger till alla läsare: Ta med cykeln och kom till Skövde. Det finns olika rundor att välja på. Utmana dej själv genom att cykla upp och ta zonerna på Billingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *