Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Turfkommentatorerna

Innebär 0 pph zonfest i glesbygden?

0-pph-zonerna är som ett rött skynke för vissa turfare. Men andra borde jubla.

Nyheten om 0-pph-zonerna släpptes på turfgame.com för någon vecka sedan. Därefter har det snackats rejält om fenomenet i Turf-kretsar — en tråd i ämnet i Facebookgruppen Turf Stockholm är 170 kommentarer lång. Även på Turf 24 diskuterades saken rejält av både kritiker och positiva. Signaturen KPD skrev en kommentar på 2 000 tecken.

En kategori turfare som borde göra hoppfulla glädjeskutt just nu är glesbygdsturfarna. I åratal har de tjatat om fler zoner till mindre orter med låg aktivitet. ”Just nu är det för få som turfar i ditt område, så du får hålla till godo med de två zoner du har” brukar svaret bli.

0-pph-zoner gör det mindre riskabelt att placera ut zoner i de allra minsta byar på landet — och framför allt: orter med tre eller fyra zoner kan få 20. Turfturister som är ute efter pph har inget att hämta. Men så fort aktivitet gror på en ort kan en hel godispåse med zoner redan finnas på plats. De nya turfarna avskräcks inte av att zonerna är för få, utan kan börja turfa på riktigt. Zonernas pph stiger direkt.

Det återstår att se vilka val teamet bakom Turf gör. Något som däremot redan står klart är att utvecklarna hela tiden skruvar på appen för att göra spelet bättre och mer balanserat.

Turfkommentatorerna
Läs bloggen

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *