Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Foxare siktar på att jaga unika

INTERVJU. Foxare avslöjar bakgrunden till sitt Turfnamn.

– Jag är en Täbybo som är 44 år och började turfa för nästan två år sedan. Dom flesta verkar associera Foxare till en räv som tar allt men syftar i verkligheten på min största hobby bugg och fox.

Hur började du turfa en gång i tiden?

– Fick tips genom Aftonbladet som beskrev massa motionsappar så laddade ner den och såg att närmast zonen låg precis utanför huset. Tog den och sedan har det bara fortsatt,

Vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

– Under vintern har jag inget direkt mål utan jag tar de zoner som jag passerar i mitt vanliga liv. Eftersom jag har en hobby som drar mig ut på diverse olika danslogar så brukar jag kombinera det med att ta unika zoner. Målet för året är att komma upp till rank 40 men det som egentligen är viktigast för mig är unika 2 500-medaljen. Dock är det inte speciellt realistiskt att jag klarar av den i år.

Det är ganska roligt att se hur mycket som kan skilja mellan olika cyklar: vissa turfar på gamla rostiga studentcyklar medan andra går in för att köpa det senaste. Vad använder du när du turfar?

– Har en Trekk 7,4 med förhöjt styre så jag sparar nacken lite. Sedan hälften av zonerna är tagna per fots med hjälp av bil.

Är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

– För att komma upp i 1 000 unika var man tvungen att vara hyfsat driven. Blev både sena nätter och blöta dagar. Mestadels blir det på kvällstid, helger eller under semestern som jag turfar. Ingen riktigt morgonmänniska direkt.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

– 1 000 unika är den jag är mest nöjd med. Trodde ärligt att jag inte skulle komma dit men en unik blev ytterligare en unik och så vidare. Så kul att upptäcka nya platser! Sedan är det dom där längre cykelpassen som i sig ger mig en belöning. Att ta ut sig och bara känna att nu orkar jag inte ta en zon till.

Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

– Inget dramatiskt direkt. Träffat några olika turfare och det är alltid kul att få en pratstund! Bullmannen är en trevlig person men vill alltid plocka mina zoner.

Vad händer på din hemmaplan?

– Vi är kanske fem aktiva i Täby som tar zoner regelbundet och det har börjat dyka upp lite nya ibland. Försökt locka med vänner och arbetskamrater men inte lyckats få någon att börja ännu.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

– Försök inte att plocka Greed-medaljen genom att köra där det finns elitturfare. Du är helt chanslös.

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? 

– Cykla ett varv runt Rönningesjön kan jag rekommendera. Inte så zontätt men en trevlig tur.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *