Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

regionmedalj

Florenskan hyllades på Turfträff

Den 4 februari hade Uppsalas turfare Turfträff på restaurang Iberico för att umgås och förstås även för att hylla Florenskans imponerande medaljprestationer med en medaljutdelning.

Läs också: Florenskans egna ord om silvret

Florenskan hade en klar ledning på regionmedaljen redan efter första veckan förra omgången och arbetade sig upp till bronsmedaljen andra veckan. När ungefär en vecka av omgången återstod hade Florenskan nått silverplatsen och lyckades sedan hålla denna omgången ut.

På Turfträffen fick Florenskan således ta emot hyllningstal och medaljer av edjur.

I talet presenterade edjur en mer eller mindre seriös tes om att man som turfare tar zoner för att man tycker om de andra turfarna.

Tesen motiverades av följande:

När du tar en annan turfares zoner innebär ju det att denne kan ta om dem och därför får mer poäng, samt att turfaren får mer motion, vilket i sin tur leder till bättre hälsa och ett längre liv.

Dessutom tvingas turfaren lära sig att hantera ilska och otålighet och blir därmed en mer harmonisk människa.

Tesen avslutades med slutsatsen att Florenskans många och långa turfrundor förra omgången verkligen måste vara ett tecken på djup omtanke om medturfarna i Uppsala.

florenskan_medalj

Regionmedaljen som delades ut till Florenskan var tillverkad av Uppsalas egen medaljmakare – edjurs syster. Den imponerande silvermedaljen som Florenskan hyllades med var däremot gjord av edjur själv.

edjur berättade att en bronsmedalj tillverkats tidigare under omgången, men när det visade sig att det skulle bli silver för Florenskan var edjur tvungen att vikariera i medaljverkstan för att den prestigefyllda medaljen skulle hinna bli färdig i tid till Turfträffen.

Eftersom det nu finns en färdig bronsmedalj, redo att delas ut i Uppsala, går en utmaning ut till alla turfare i Uppsalaregionen att köra för brons (eller mer..) i vår!

PurpleAvenger

Foton: Florenskan och PurpleAvenger

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter
21 februari, 2015       Lokalt      

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *