Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

katt

Exklusiv intervju med simpson

Tog Turfnamnet efter sin katt

Den senaste i raden av turfare som tagit chansen att intervjua sig själv i Turf 24:s intervjuautomat är simpson från Värmland.

— Jag heter Mikael Carlsson och bor i Karlstad, jobbar som elektriker/elmontör,har ett stort intresse för idrotter som löpning, skidåkning, inlines, cykel — både Turf och vanlig cykling. Har tävlat mycket i löpning. Den sista tävlingen i löpning jag genomförde var en sextimmarslöpning på 400-metersbana i Karlstad. Hann med att springa cirka 6 mil på det loppet.

Hur började du turfa en gång i tiden?

— Det började med att Maqqan informerade en kompis till mig, som i sin tur informerade mig om Turf. Jag började nog i juni 2014.

Vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

— Ligger just nu i Elitserien sedan januari, det i sig är nog ett mål för mig att hänga kvar där i varje omgång. Är mycket nöjd med mina placeringar hittills, över förväntan. Cyklar om topplaceringar i Värmland då och då.

Vissa turfar på gamla rostiga studentcyklar medan andra går in för att köpa det senaste. Vad använder du när du turfar?

— Har köpt en cross-cykel som an användas som racing-cykel. Den ser i princip ut som en racing-cykel. Märket är Fokus, men jag har också en citybike av märket Peak.

Hur ofta turfar du?

— Jag kör i genomsnitt två pass per dag.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

— Att jag har fyra regionmedaljer är jag rätt nöjd med. Sedan är det nog Greed-200 som jag också är nöjd med.

Berätta — vad har du för minnen från dina rundor?

— Alltid kul att träffa turfare och prata en stund, annars är det väl alla minnen när man långturfat i vackert väder.

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar?

— Nu till helgen arrangerade vi Värmland Turf Open här i Karlstad. Intresset är skapligt stort i Karlstad, stor omsättning på zonerna, och det kommer alltid någon ny turfare. Jag har lyckats värva en person till Turf.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

— Turfa i alla väder,och ofta.

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? Någon man borde besöka?

Bergviksudde i Karlstad och Skagefyr på Hammarö sydpets, Klippit i Skoghall är också en fin zon.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *