Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Turfkommentatorerna

Delade meningar om Fairy-systemet

I kommentarsfältet på Turf 24 blossade en diskussion om Fairy-systemet upp.

Systemet som arbetar i Turfs bakgrund kallas Fairy och vid varje omgångs slut räknar det automatiskt ut hur mycket poäng en zon ska ge. Poängen baseras bland annat på hur ofta zonen har tagits över.

Turfaren Mathias reagerade på detta – och efterlyste en förändring:

– Eftersom att det är ett poängspel så bör det, för att vara rättvist, finnas i procent lika många zoner i varje stor stad med samma poäng, skriver han i en kommentar.

Enligt honom kan det skilja tusentals poäng mellan två spelare som tagit över exakt lika många zoner, fast i olika städer.

Signaturen ”juliaturfare” tycker däremot att Fairy är välbalanserat:

– I en stor stad finns många zoner ganska tätt, där rensas zonerna snabbt också och du har möjlighet att ta om zonerna en gång till. I en mindre stad kanske du får vänta i ett dygn på att zonerna ska bli tillgängliga.

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

  Jag vet inte vilka faktorer som ingår i Fairy systemet. Det verkar dock som om det inte tar hänsyn till antalet aktiva turfare inom det visst område. Att systemet har brister syns tydligt i denna omgång. Jämför poäng och takeovers mellan Sune och LaserLudde.

  Juliaturfare skulle behöva gör ett besök i Västerås en vardag när folk slutar jobbet, inget ovanligt att man möts av 17 turfare på dom 4,3km jag har mellan jobbet och hemmet, kan man ta 4-10zoner som man blir av med så fort blocken släpper är man glad. PPH finns i praktiken inte.

  En poäng kan ju faktiskt vara att det finns 24 timmar per dygn där det trillar in en hel del pph totalt även om det finns mer eller mindre aktiva tider. Jag förstår givetvis din poäng och hade inte helt gärna bytt plats även om jag ser fördelar i Västerås…

  Det är klart att det är trångt då, det förstår jag. Men frågan är om det är Fairys fel? Skulle man ha samma poäng på alla zoner så skulle det ändå vara orättvist i en stad där många fler turfar.

  Varför skulle det vara orättvist i en stad där många fler turfar? Varför är poängsystemet bara baserat på ett dygn?

  västerås är en sjuk stad att turfa i, eller tuff snarare, galet ibland va mycket folk där alltid har turfat där kan man verkligen kalla sig turfare, inte som här i malmö en eller två kan glida runt på cykel och hålla zoner jämfört me västeråd :P

  Om man vill ha PPH här i stan måste vara ute sent på natten för att ha en chans till det. Vem orkar det som ska upp till jobbet & har en familj? De är kanske något man kan göra någon gång i månaden…

  Samt om man kör i i stan med lite Turfare så får man hög poäng för varje zon och men får ha PPH en längre stund. Här i Västerås får man vara glad om man får behålla zonerna i någon timme.

  Om zonen tas snabbt igen kan man igen och göra en retake… Men vem hinner med det?

  Vet någon vilka faktorer som ingår och vilka utgångsvärden Fairy system använder. Det blir lättare att komma med ett förslag om ny beräkningsgrund man har den informationen.

  Det enklaste vore kanske att ändra poängskalan för takeover. Tex till 85, 90, 95, 100, 110, 125, 145, 170, 200. En sådan logaritmisk skala skulle minska skillnaden mellan städer med olika hög aktivitet rejält.

  Jag tycker att blocktiderna är för långa i förhållande till antalet turfare, iallafall här i västerås. Med en kortare blocktid så skulle det inte bli lika låst. Eller så kanske man ska öka taketiden med 15 min? ;D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *