Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

0guldstad_kalmar

”Därför är Kalmar en guldstad”

Mångfaldige guldmedaljören kingenin berättar om stämningen i stan.

Fem olika Kalmarturfare har tagit totalt nio guldmedaljer, efter att ha vunnit på världstopplistan. Statistiken talar sitt tydliga språk: Kalmar är en riktig guldstad. Men varför?

– Väldigt svårt att säga, men Kalmar är en lätt-turfad stad (läs: platt) och vi har månad för månad ett stort antal nya turfare som tillkommer med nyvaknat intresse, berättar kingenin som själv tagit en rad guldmedaljer.

– Jag hoppas och tror också att Kalmar Turfförening bidragit genom att anordna stora som små event. Till sist har vi väl vänt på det gamla ”de gaur inte” till ”de gaur visst”.

Hur är Turfkulturen i stan? 

– Väldigt trevlig! Eftersom många känner varandra, så blir det en god stämning när man ser varandra på kartan och i chatten och vi hjälps åt att fortsätta att hålla det på en trevlig nivå. Efter varje omgångsslut träffas vi också på AfterTurf.

En del kanske retar sig på att Kalmarturfarna hjälper varandra för mycket – hur ser du på det?  

– Jag förstår att man kan se det så, men det finns inga sådana krav. Ingen av medaljörerna har bett om något annat än att få det rensat, vilket är en förutsättning för att kunna fortsätta turfa på våra ändå rätt begränsade antal zoner. Sedan har några låtit bli att köra på nätterna, men det har varit personliga beslut. Det är till syvende o sist en grym prestation av den enskilde turfaren. Det handlar om 7-10 timmars turfande per dag.

Finns det konkurrens i stan?

– Jadå! Här finns många envisa och starka turfare som har egna mål. Många vill komma före någon annan i listan!

Kalmar har fått många zoner på grund av det stora intresset. Hur står sig Kalmar jämfört med andra städer som du turfat i? 

– För en guldsatsning är det fortfarande för få zoner att köra på. Antingen måste man få det rensat eller måste man ge sig iväg till andra områden. Men det har varit en enorm utveckling de senaste åren; när jag började för tre år sedan hade Kalmar 40 zoner mot dagens 190!

Läs också:

Calmare1 plockar hem ännu ett guld till Kalmar

Demon: Så vann jag guldet i Kalmar

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Kalmar är den absolut enklaste staden att turfa i. Oavsett om en kör bil, cyklar eller går så är det i Kalmar en ska turfa i om en vill ha det glassigt. För en cykelturfare finns det över 250 zoner att plocka utan att behöva trampa i mer än 2 minuter mellan zontagningarna. Galet enkelt, egentligen!

    skulle vilja påstå malmö är nog den lättaste staden att turfa i, relativt dött, platt ;) och vad man ser på kartan sällan någon ute efter kl 9, 10 på kvällen som kör seriöst direkt, så bygga upp hög pph är relativt lätt… dock verkar det inte komma många nya spelare där, ständigt samma namn på kartan till skillnad från kalmar som växer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *