Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

Böcklingen om turfandet till fots

INTERVJU. Böcklingen tog tillfället i akt och intervjuade sig själv via Turf 24:s intervjuautomat.

– Jag heter Johan Böckelman, är född 1968 på Åland. Numera boende i Uppsala-trakten, gift, och har tre barn (varav två redan prövat Turf). Jobbar på en statlig myndighet och har i tjänsten kunnat lägga till några regioner i min jakt på Icosaregion Star.

– Mitt Turfnamn kommer från att jag tidigt började kallas Böcklingen på grund av mitt efternamn – men varken ö eller versal passar speciellt bra i e-postadresser eller som nick på Internet, så därför fick det bli bocklingen här.

Hur började du turfa en gång i tiden?

– En kompis visade mig Turf i Grisslehamn i väntan på färjan 2014-04-26. Första zonen togs några minuter senare – FerryTail… Efter det var jag fast.

Det finns som bekant många spel i spelet: topplistan, seriespel, lagturf — vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

– Mitt primära mål är helt klart att samla unika! Utöver det vill jag numera klara av en Bäver i Gåvsta och en Vessla i Uppsala, jobba ihop till en Wiki Expandator, försöka hålla mig topp-1000 internationellt, och förstås plocka fler medaljer och ranker. Vill för övrigt aldrig mer sluta en omgång med under 10 000 poäng. Det får räcka med en gång. Är med i Turf Divisions och siktar på att försöka komma upp i tvåan en vacker dag.

Cyklar du när du turfar?

– Jag tar mig fram till fots. Har köpt skor med riktpris på en bit över 1 000 kronor, men det känns helt klart som att det är värt det! Har även fått ett utmärkt vindtätt träningsställ (som andas) av hustrun och svärmor, med LED-belysning i jackan… Vågar inte ens fråga vad det kostade.

Berätta hur du gör när du turfar — är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

– Försöker ta strözoner närhelst tillfälle ges, plus att jag brukar ta en lite längre runda minst en gång i veckan. Hittills är längsta sessionerna enligt warded 14,29 km respektive 03:00:42; kortast 1,04 km respektive 00:13:23; högsta snitthastighet 7,53 km/h.

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

– Jag är nog nästan mest stolt över min Order of Aquamen – jag som inte är speciellt bra på att simma, egentligen! Frågan är dock om inte min Bäver på 16:42 klår den.

– En ”bedrift” jag uppskattar var när jag bjöd in till Turf-glögg ute vid en zon (WaterWorld) i december 2014. Hyfsat många dök upp, vi hade ”glögg-knytis” och det var hur trevligt som helst – men lite småkallt, förstås.

– Nu har jag även gått mig till en Staminator. Var på tvådagarsmöte med övernattning till Lindesberg och Karlstad. Hade inte en tanke på Staminator innan jag åkte hemifrån; tänkte mest att det var ett utmärkt tillfälle att ta fler unika – och region nummer tolv, Värmland.

– Började lugnt med en kort session i Lindesberg (start 10:19:21 i FlugZone) innan mötet – bara tolv zoner. Efter att första dagens möte klarats av åkte vi till Karlstad för övernattning. Ytterligare en kort session innan kvällsmaten – fem zoner – för att känna på staden, och komma in i rätt chatt. Efter maten joggade jag till mig ytterligare femton zoner, träffade Maqqan IRL (trevligt!), och landade på 32. Där trodde jag att det var slut… Men! Min rumskompis snarkade rätt mycket. Helt omöjligt att somna… Vad gör man då? Jo, ut för att ta några zoner till. Bara några få.

– Vid halv sju-tiden tyckte jag det var dags att bryta, äta frukost och sova en par timmar medan kollegan, i sin tur, var borta för frukost. Att det bara saknades åtta zoner för en Staminator kändes otroligt irrelevant. Tack vare pepp från Whiterocker (”Ut och jaga zoner med dig, du kommer annars svära över att du inte gjorde det”) gick jag ut och tog de sista. Klart klockan 07:46:16 i zonen Seminarieallé!

– Slutresultatet av resan blev 102 zoner, varav 93 unika. Fjärde sessionen var rätt ineffektiv – 06:45:14 med turfad distans 23,78 km.

Berätta — vad har du för minnen från dina rundor? Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

– En runda förra sommaren kom det en grävling med en unge springande över vägen en bit framför mig. Ett oförglömligt minne är nog natten i Katrineholm när jag tog 33 zoner, fördelat på två rundor (innan jag skaffat batteripack). Bara tre dagar efter att jag börjat turfa. Ett annat lite speciellt minne är från när jag tog Dark Ninja i Helsingborg. Kollade klockan och stack ut i lagom tid – i mörkret, på mer eller mindre okänd ort. Så tar jag mina zoner (och några till) – men får ingen medalj! Där kom min första issue, och medaljen fick jag. Snabbt.

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar?

– Ute i Gåvsta fanns inga zoner alls när jag började turfa. Efter ett tag fick vi fyra – men det räcker ju inte till en Warded-session. Därför beklagade jag mig på forumet – och blev bönhörd! Vi fick sju nya zoner, så jag har sedan dess gjort ett antal försök att springa mig till en Bäver på hemmaplan. Snart så.

– I Gåvsta är vi tre hyfsat aktiva, och några som tar en zon nu och då. Inne i själva Uppsala är det ju betydligt fler.

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

– Taktiskt tips – börja turfa till fots! Klart svårare att nå högre poäng, men fötterna är betydligt enklare att ta med på resa än en cykel.

– Turflycka kan vara så många olika saker… När man får meddelande om ”Zone-suggestion accepted”. När man pustar ut efter ett Bäver-försök och undrar om det gick vägen – och så får man gratulationer i chatten från någon observant med-turfare! Ny rank. Ny medalj – eller valör. Eller bara den rena lyckan när ”Turf-utrustningen” är på, och man beger sig iväg!

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

    Trevlig läsning! Lycka till med turfandet i allmänhet och med bävrar, vesslor o Wiki-medalj i synnerhet! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *