Turf 24 har tagit paus och är vilande. Tack för att du besökt sajten! Till turfgame.com

bjulle

Bjulle berättar om mötet med älgen

Intervju. Bjulle, eller John som han heter egentligen, är 26 år och turfar i Enköping. I Turf 24:s intervjuautomat berättar han om sitt turfande.

Hur började du turfa en gång i tiden?

– Jag började turfa så sent som i augusti 2015. Det var tack vare en kollega på jobbet i Västerås som jag upptäckte Turf. När jag sedan testade lite blev jag fast och bestämde mig för att köpa en hybridcykel för att började turfcykla på riktigt!

Det finns som bekant många spel i spelet: topplistan, seriespel, lagturf — vad är dina prioriteringar just nu? Vad satsar du på?

– Den första månaden jag körde (augusti) så låg målet på att nå rank 30 för att maximera min blocktid då det skulle hållas en lotteritävling i Enköping via Turfen under oktober månad med prisutdelning. Jag lyckades nå rank 29 och efter-följande månad började tävlingen i Enköping. Målet var då att få ihop en hyfsad summa poäng (1 lott per påbörjad 5000 poäng) och det urartade rätt rejält då jag mitt under omgången fick för mig att satsa på att vinna regionen (Uppsala). När jag väl hade ställt in mig på regionsmedaljen var det bara att köra på och tillslut gick det vägen! Just nu under vinter kommer det att bli lugnt med cyklande och endast hålla mig kvar i min serie 3:3. Jag gick med i seriespelet under oktober. Sen får vår/sommar avgöra vad de blir för nya målsättningar!

Vissa turfar på gamla rostiga studentcyklar medan andra går in för att köpa det senaste. Vad använder du när du turfar?

– Jag använder en ganska billig hybridcykel. Jag köpte en billigare variant för att först testa på och se om cykling var något för mig eller inte, men jag är hittills positivt överraskad så vem vet vad det kan tänkas bli för cykel i framtiden!

Berätta hur du gör när du turfar — är du ute så fort du får chansen eller satsar du på galna ryck en gång i veckan?

– Det varierar! Har visserligen inte Turfat så länge ännu, men hittills har det blivit ganska hård körning under augusti/oktober. Just nu åker jag bara ut när de finns tid och vädret är schyst!

Vilka medaljer eller bedrifter i Turf är du mest stolt över?

– Just nu helt klart min regionsmedalj (Uppsala)! De var ganska kämpigt att som rookie ta sig an utmaningen, men efter mycket slit stod jag som vinnare och de var en härlig känsla! Jag fick dessutom en fysisk medalj under Enköpings Turföl efter den omgången, vilket var riktigt kul! Skulle inte sitta helt fler med några fler!

Berätta — vad har du för minnen från dina rundor? Har det hänt något speciellt någon gång när du varit ute och plockat zoner?

– Inte hunnit vara med om allt för mycket ännu, men de mest speciella hittills var väl min träff med en älg när jag stod och vänta på min ”takeover”. Den kom springandes ut från ett salixområde i Enköping och tvärs över cykelbanan där jag stod. Den sprang lyckligtvis inte på mig, men jag var ganska snabbt därifrån kan jag säga, haha!

Vad händer på din hemmaplan? Är ni många som turfar? Växer intresset? Har du fått med någon annan att turfa?

– Jag Turfar som sagt i Enköping och både vad jag själv märkt och fått berättat för mig så verkar intresset ha ökat. Antar att de gäller Turfen i stort, men de har även märkts av i Enköping. Fler som kommer på Turföl, ute och cyklar och fler som ”joinar” vår FB- och webbsida! Vi har ju en egen hemsida för oss Turfare i Enköping som Laynus (Turfare i Enköping) har anordnat, vilket känns extra sporrande!

Har du några taktiska tips eller råd att ge andra turfare?

– Jag försöker hålla koll på området strax innan jag ger mig ut och försöker planera ungefär hur jag ska cykla. Oftast förändras planerna under rundans gång, men jag har alltid en huvudplan för hur jag ska cykla och jag brukar kunna lägga om planeringen rätt så snabbt om fler kommer ut och cyklar exempelvis!

Kanske har du någon zonfavorit som du vill tipsa andra turfare om? Någon man borde besöka?

– Ingen direkt speciell zon än så länge! De skulle i så fall vara ”Kullensfyr” som jag besökte vid en vistelse nere i Skåneregionen! Väldigt snygg utsikt ut över havet!

Dela:Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *